<p></p><p>Skap førjulsmagi med ministjerner: Kanskje julestjernen i glassklokken er forhekset?</p><p></p>Bruk en bolle, sett julestjerner sammen med dekorasjonsgress eller mose.Bordet har plass til både dekorasjoner og festmåltider. Sett ministjerner i høye eller lave fat, og bruk dem på tallerkenen som en liten gave til hver gjest.Stjerner på treet: Lag levende juletrepynt med minijulestjerner. Ta planten ut av potten og dytt jordklumpen inn i glassboblen. Knyt sterk tråd rundt, og heng opp.Man kan også bruke en liten pose med hank og henge på treet. Bruker du papirpose, tar du en liten plastpose oppi slik at planten kan vannes (bildet er fra årets JuleExpo på Norges Varemesse)Har du et badekar til overs? Fyll det med julestjerner!

Dekk bordet med ministjerner

Ministjernene får plass hvor som helst. De er perfekte til smale vinduskarmer, i hylla ved siden av et bilde, på skrivepulten og på det lille kjøkkenbordet. Her får du tips til hvordan du kan dekorere med de små julestjernene. (Bildekarusell)

Bordet kan være pyntet til familiemiddag eller til juleballet, julestjernen passer inn uansett om stilen er tradisjonell eller chic og moderne. Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. 

Les også:

Gled en venn med en julestjerne

Julestjernens vei mot butikken

Rosa og rød retro i vinduskarmen

Velkomstgave
Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Blomster på bordet gir alltid varm atmosfære, og det trenger ikke være stort og vanskelig. Lag en velkomstgave ved å sette en grein av julestjerne i en liten glassvase, og knyt rød hyssing rundt. Legg en kongle med litt spray-snø ved siden av for ekstra rustikk følelse.

Du kan også fordele små ministjerner utover bordet, sammen med for eksempel noen greiner med glitter. Du glemmer vinter og grå dager med litt pynt og glitter på bordet.

Internasjonal juleblomst
I Norge har julestjernen vært nummer en blant juleblomstene i mange år. Den er en populær gaveblomst, og finnes i nesten alle hjem på denne tiden. I Norge kjøper vi årlig fem millioner julestjerner, og i Europa over 100 millioner!

Det er ikke bare i Norge og Europa at julestjernen er populær, den har internasjonal popularitet; du finner den i vinduskarmen i både Egypt, Australia, Kina, India, Japan, Korea, Sør Afrika, Taiwan og Tyrkia. Og tallet på stjernefrelste land bare stiger,

uavhengig av om den er kjent som «julestjerne» eller «Ataturk's blomst'. Julestjerner skaper bro over tradisjoner og kulturelle forskjeller. Folk samles rundt bord pyntet med julestjerner verden over.

Plassering og pleie av julestjerner

·Se på hvor plantene er plassert i butikken. De som står nær inngangsdører kan fort få skader av frost og trekk. Det er heller ikke bra om de står i fruktavdelingen i en matbutikk.

·Vanning: La jorden tørke opp mellom vanningene, uten av den blir støvtørr. Når den blomstrer kan den trenge vann annenhver dag om den står varmt.

·Temperatur: Vanlig romtemperatur, 20-22 grader. Velg en vinduskarm uten radiator under.

·Plassering: Beste plassering er i et lyst rom, da beholder den de flotte fargene sine best.

·Julestjernen trenger ikke gjødsles de første ukene.

·Gi gjødsel 1 gang pr mnd. etter jul.