<p>DRIVHUS-JUL: Claus Dalby har innredet drivhuset til juleverksted, og det er her han lager dekorasjoner og binder julebuketter som han bruker til pynt både innendørs og utendørs. (Foto: Claus Dalby)</p>Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)Fra boken "Claus Dalbys jul". (Foto: Claus Dalby)

Jul i drivhuset hos Claus Dalby

Den danske hageeksperten og forfatteren Claus Dalby, er nå ute med sin nye julebok. Drivhuset står i en særstilling i Dalbys juleforberedelser. (Bildekarusell)

I boken "Claus Dalbys jul" inviterer han han inn i sitt julepyntede hjem i Risskov i Danmark, og ikke minst inn i drivhuset med knitrende peisild og strålende lys.

Claus Dalby lager julestemning både inne og ute i sin nye julebok. Han viser også hvordan du kan lage dekorasjoner selv.  (Foto: Klematis Forlag)

Dalby har innredet drivhuset til juleverksted, og det er her han lager dekorasjoner og binder julebuketter som han bruker til pynt både innendørs og utendørs.

Boken er et oppkomme av inspirasjon og viser en rekke modeller man kan lage selv.

Dalbys julebok er den første i en serie om årstidene. Neste bok handler naturlig nok om våren og heter “Claus Dalbys forår”.

Hage.no har fått tillatelse til å publisere noen av bildene fra boken. Her er det bare å lene seg tilbake og bli inspirert til en kreativ og fargerik adventstid og julefeiring.

Boken er på 288 sider og er gitt ut på Klematis forlag. Her får du en hurtiggjennomgang med smakebiter fra boken.

Her er et utdrag fra forfatterens eget forord i boken:

"La meg si det med en gang. Jeg elsker julen. Eller rettere sagt: Oppkjøringen til julen. Fra første søndag i advent og hele desember forbereder jeg julen i stor stil.

Jeg er en av de priviligerte som ikke lider av vintermørket. Snarere tvert imot. Selvfølgelig, jeg elsker de lange, lyse sommerkvelder, men jeg trives også når det er mørkt. Da er det på tide å tenne stearinlys, peiser, putre mat - og jul.

Noe av sjarmen ved å leve i nord er de skiftende årstidene. Det er alltid noe å se frem til. Selv om høsten.

Jeg tror mange er som meg, at julestemningen først innfinner seg når snøen faller. Det er som om noe mangler, hvis bakken ikke er dekket av snø.

En annen ting som bidrar til å skape den rette stemningen, er julelys både inne og ute. Jeg må innrømme at jeg er storforbruker av stearinlys, noe som gjenspeiles i boken. Jeg vet at spesielt i de siste årene har man blitt klar over at lys er ikke en god ting, fordi de forurenser, men jeg velger å se bort fra det i desember. Levende lys står for hygge, og det skal vi ha i julemåneden.

Det er mitt håp at denne boken vil inspirere mange. De aller fleste av modellene er ganske enkle å lage og det vil selvfølgelig glede meg hvis de kan bidra til ekstra juleglede rundt."