<p>Tulipaner i lekre adventsfarger (sorten heter 'Flaming flag')</p><p></p> Foto: Foto: OBPFoto: Foto: OBPFoto: Foto: OBPFoto: Foto: OBP

Fyll vasen med sesongens første tulipaner

I november starter tulipansesongen!

I november, når den mørke årstiden er her, starter tulipansesongen. De gir oss vårlige farger og levende natur når vinteren har lagt seg ute. Tulipaner har en egen tiltrekningskraft på oss; de er godteri for øyet!

Tulipansesongen strekker seg fra november til april, og i løpet av denne perioden har norske gartnere dyrket fram og gitt oss over 70 millioner tulipaner, sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Norsk produksjon sikrer at plantene har kort reisevei, slik at de har best mulig holdbarhet når de står hjemme hos deg.

Strekker seg for deg
Når tulipanene sendes ut til butikkene, har ofte de ikke vann i bøtten de står i. Har du lurt på hvorfor? Når plantene står slik og samtidig får lav temperatur, går de nesten i dvale.

Da strekker de seg ikke slik de gjør når de står i vann, og de får bedre holdbarhet. Det er altså ikke slik at butikken har glemt å vanne tulipanene, forklarer OBP.

Når du kommer hjem skjærer du stilkene på nytt, så vil de trekke opp vann igjen.

Hvert år markeres Tulipanens dag, som er en dag for å sette fokus på disse grasiøse yndlingene. Neste år, 2015, er Tulipanens dag fredag 16.januar

Stelletips for langvarig glede av tulipaner

·Tulipaner selges ofte tørre, dvs uten vann. Dette er helt normalt.

·Snitt stilkene (1-2 cm) rett over. Dette er spesielt viktig for tulipaner, siden det dannes en hinne i enden av stilken for å hindre av planten mister vann. For å ta opp vann igjen må stilken snittes på nytt.

·Sett tulipanene i en ren vase i cm 10 cm med lunket vann. Tilsett holdbarhetsmiddel.