Tulipantre fra Gran Canaria

I våres tok jeg med meg en frøkapsel av typen som vi kaller tulipantre fra Gran Canaria. Når og hvordan skal den beskjæres? Den er nå 110cm. Ingen har klart å gi med råd om den, så den bare vokser og vokser.

Hilsen Ragnhild

Hei Ragnhild

Tulipantrær er jo utrolig flotte, og spennende at du har klart å få det til her til lands. Ville nesten trodd at det var for harde forhold for et lite, varmekjært frø fra Gran Canaria.

Det sies at du må vente 25 år før det blomstrer første gang og at maksimum høyde er 6-10 meter, men jeg regner med at det kanskje blir litt høyt for deg.

Tulipantreet tilhører kategorien "blødere" og bør derfor beskjæres senest i slutten av oktober. Da er det iferd med å miste de fleste bladene sine og beskjæres den når den er bladløs, vil det medføre at treet, ved beskjæring av de nakne grenene, vil mist mye sevje. Jo lenger ut i kalenderen du kommer fra oktober, jo mer stiger sevjen og da bør du ikke beskjære.

Når du beskjærer bruker du samme oppskrift som for epletrær med tanke på hvordan du beskjærer og utformer. Tulipantrær bør ikke bli for tette og gjerne holde en form som minner om "rund".

Håper dette hjalp deg litt videre.

Med vennlig hilsen Marit Næss Jørgensen

www.hageplanlegging.no