Azalea passer perfekt i en kurv i gangen, siden den holder seg bedre i et svalt rom. Foto: Foto: OBPFlere av førjulsblomstene liker seg best i rom hvor det er kjøligere enn det ofte er i stuen. Alpefiol er glad i vann, men bør få tørke opp noe mellom vanningene.Stilig arrangement med tulipaner og svibler. Her har man kjøpt potter med ferdigdrevet løk, og satt sammen i en større glassbolle. Foto: Foto: OBPAmarylliser er tøffe farsdagsblomster. Foto: Foto: OBPKaktusen med det botaniske navnet Schlumbergera er kjent som både novemberkaktus, adventskaktus og julekaktus. Planten har spennende blomster som kan være lyst rosa, mørkerosa, oransje eller røde Foto: Foto: OBPTulipaner og svibler i en novemberbukett. Duften av svibler knyttet til minner om julen for mange av oss. Foto: Foto: OBPPrincettia er planten for alle prinsesser. Den er like lettstelt som sin søster julestjernen, og er i salg fra oktober og frem mot jul.Princettia er planten for alle prinsesser. Den er like lettstelt som sin søster julestjernen, og er i salg fra oktober og frem mot jul. Foto: Foto: OBP

Skap blomstrende høsthygge inne

Kalde novemberkvelder gi oss en god grunn til å fråtse i flotte stueplanter som svibler, amaryllis, novemberkaktus, og alpefioler.

Prøv skinnende azalea i en kurv, og en vase med tulipaner på frokostbordet som en fargerik energigiver, tipser Opplysningskontoret for blomster og planter.

De kjente og kjære førjulsblomstene er produsert i norske veksthus. Dette gir kort transport og blomster med god holdbarhet

9. november, den andre søndagen i november, er det farsdag. Det er en fin anledning til å påskjønne far med en blandet bukett eller en potteplante. Hva med en bugnende tulipanbukett, tøffe mørkerøde amarylliser eller en potte med kule knalloransje Gerbera?

Stelletips for førjulsblomster

Flere av førjulsblomstene liker seg best i et rom hvor det er kjøligere enn det ofte er i stuene våre. Disse er ideelle å sette i gangen, i en litt kjølig vinduskarm eller på soverommet.

Dette gjelder spesielt for Azalea og Alpefiol (Cyclamen), men også Svibler og Amaryllis står lengre ved enn temperatur på 18-20 grader. Azalea trenger mye vann, og bør ikke tørke ut.

Alpefiol er også glad i vann, men bør få tørke opp noe mellom vanningene. Svibler, amaryllis og julekaktus derimot, klarer seg godt med bare litt vann en gang eller to i uken.

OBP tipser: -Utnytt fordelene ved at plantene har forskjellige behov for vann og temperatur; alle rom i huset kan pyntes med blomster!

· La jorden tørke litt opp mellom vanningene, slik at det ikke blir stående vann i pyntepotten.

· Azalea trenger mer vann enn andre planter, den må ikke tørke ut.

· Jo varmere det er i rommet planten står i, jo oftere må den ha vann.

· Alpefiol, Amaryllis, Azalea og svibler (Hyasint) holder lenger hvis de står i et rom med ca 20 grader.