Blomster gjør oss glade! Her er det miniutgaver av Krysantemum, Ildtopp og Saintpaulia. Foto: Foto: OBPDisse doble Cyclamenblomstene ser ut som dansende skjørter. Foto: Foto: OBPBle du også hektet på Hortensia i sommer? Hortensia er supre å ha som midtpunkt på et stuebord eller på et lite bord i gangen. Foto: Foto: OBPAlle kontorer har plass til en Dracaena (draketre). Den er både dekorativ, lettstelt, og gjør deg mer avslappet Foto: Foto: OBPCyclamen er elegante stueplanter. Foto: Foto: OBPI oktober er endelig de flotte Asalea'ene tilbake Foto: Foto: OBPPletter i luften, kanskje bedre kjent som Muehlenbeckia, liker seg godt i de fleste rom i huset. Sett den gjerne på badet, den liker godt høy luftfuktighet Foto: Foto: OBPPrincettia har rosa eller hvite blomster og passer perfekt til alle prinsesser som vil ha noe rosa på rommet sitt. Foto: Foto: OBPNår frosten kommer går hagen i hvile for i år. Foto: Foto: OBP

Piff opp med potteplanter

Unn deg noen nye planter, både grønne og blomstrende, når høsten setter inn.

Gjennom en herlig sommer har man lett for å glemme plantene som står inne i vinduskarmen. Unn deg noen nye planter, både grønne og blomstrende. Tar man vekk planter ei et rom, merker man raskt at noe mangler.

Prøv for eksempel Pletter i luften (Muehlenbeckia) eller Fredslilje på badet, en lav vase med skjønne liljer på stuebordet, en lekker Princettia i vinduskarmen, en flott Hortensia som ønsker velkommen i gangen, og en Dracaena på kontoret!

Vakre blomster og frodige planter hjelper oss til å slappe av og skape god atmosfære. Flotte blomstrende stueplanter nå i høst er Princettia, Cyclamen, Hortensia, Krysantemum, Calandiva, Begonia og Gerbera.

I slutten av oktober kommer også d første tulipanene i butikkene.

Det går mot høst i hagen. Her er noen enkle huskeregler på hva du bør gjøre før hagen går i dvale.

· Tøm krukkene og kasser med visne blomster. Vask dem og sett dem inn i en bod eller kjeller. Må de stå ute, sett dem oppned eller dekk potten med plast slik at det ikke samler seg vann oppi som fryser.

· Gresset går etterhvert i hvile, unngå å klippe helt ned. Prøv også å unngå å gå på plenen når rimfrosten kommer.

· Plenen trenger ikke være helt ren for løv. Løv er bra både for meitemarken, for jordstrukturen og for næringsinnholdet i jorden.

· Ikke dekk vintergrønne planter som Sypress og Rhododendron før tidlig i februar. Man dekker vintergrønt for å skjerme mot tidlig vårsol, ikke frost.

· Blomsterløk bør legges senest i oktober.

· Ta inn knollene av Georgine (Dahlia) og Gladioler hvis du vil ta vare på dem i til neste år. Oppbevares tørt, mørkt og kjølig.