Hekk som hindrer uønsket ferdsel

Hei, vi har et problem med at folk bruker hagen vår som snarvei. Hagen er todelt, og på den ene siden som skråner oppover har vi satt opp et gjerde slik at folk skal slutte å bruke den plenbiten som snarvei for å komme til husene på oversiden. Dessverre ser det ikke ut til å hjelpe, og gjerdet blir revet ned flere ganger i året.

Nå har jeg sett meg lei på dette og vil plante en tett, tett hekk som hindrer passering. Gjerne en med nåler som stikker litt. I forhold til innsyn er det ikke noe problem da det ikke er noe innsyn fra den siden likevel, og da trenger vel ikke hekken å være superhøy vil jeg tro.

Jeg har også vurdert rosebusker eller bærbusker som stikker, men er usikker på om dette vil hindre passering vinterstid når buskene ikke er i blomst. Kan nevne at jorda her er god, og at den plenbiten har mye sol tidlig på dagen og ligger i skygge fra ca 12:00 og utover til neste morgen.

Hilsen Lill

Hei Lill

Jeg ser at du trenger litt "sterk kost" for å oppdra nabolaget. Til det vil jeg foreslå Amerikahagtorn - Crataegus intricata. Den blir opptil 4-5 meter høy, opprett til bredvokst busk, men den kan godt holdes nede på ønsket høyde ved beskjæring.

Hekken blir nærmest ugjennomtrengelig på grunn av plantenes mange og kraftige torner. Den er herdig til sone 7 - med andre ord en robust og lett plante å få til.

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

www.hageplanlegging.no