Nye bøkeplanter kuttet i toppen

Hei, jeg skal anlegge ny hekk og valget falt på Bøk. Bestilte over 100 barrotsplanter fra Bakker Norge og i dag kom plantene. Til min fortvilelse er alle plantene kuttet i toppen.

Det virker som om disse ble pakket i bunter på 10 planter,og så klipt/jevnet ut i toppen. Samtlige nettsteder jeg kom over er enstemnige - bøk SKAL IKKE, klippes i toppen før ønsket høyde er oppnådd. Plantene er nå ca 30cm, etter at disse ble klippet. Bør jeg heve kjøpet eller er det litt overdrevet? Om jeg planter disse, risikerer jeg da å få planter som ikke vokser særlig i høyde? Takker så mye for svar!

Hilsen Andre

Hei Andre

Meg bekjent er blant annet både Bøk, Gran, Tuja hekkplanter med gjennomgående stamme og bør IKKE toppes før de har nådd ønsket høyde.

Jeg synes det virker rart at de er toppet som barrotplanter, men kan dessverre ikke si om det er en gyldig grunn til at de er klippet slik eller ikke. Jeg kan dessverre ikke nok om oppaling av hekkplanter på barrotstadiet.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale deg å avfotografere dem eller ta med deg en plante tilbake og be om en garanti for at de vil vokse på en naturlig måte etter at de er toppet. Jeg ville bedt om en signatur og stempel, slik at du evt. har muligheten til å komme tilbake hvis hekken ikke vokser særlig i høyden fremover.

Håper det er en god grunn for at de er toppet og at de vil vokse med livets lyst etterhvert! Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no