Plantetips til skråning

Hei, eg skal plante i ei skråning som er 15 meter lang, 4 og 5 m brei, 3 m høg. Øverst mot ein murplatting er der kanskje litt grunt med jord. Der hadde det passa å plante noko på ca 40 - 50 cm. Eg har lyst det skal bli pent. Skal eg plante i grupper? Eg vil at dei fleste av plantene i skråninga skal vere vintergrønne. Kan du kome med nokre forslag?

Helsing Ingrid

Hei Ingrid

Jeg tror nok at jeg ville satset på krypende, vintergrønne vekster, f eks Krypbarlind eller Krypeiner. Du kan også bruke Krypbiota, men side disse har forskjellig herdighet og jeg ikke vet hvilken herdighetssone du bor i, må du selv sjekke dette før du handler. En så stor skråning ville ha godt av at du plantet i grupper, og innimellom ville jeg satt inn blomstrende busker. For at du ikke skal ha mye bryderi med buskene, i forhold til vedlikehold etc., vil jeg da anbefale hvite Potentilla "Abbotswood" eller; hvis du vil ha litt mer farge Potentilla ""Lovely Pink" eller "Princess. Disse blir ca. 50-60 cm høye, er nøysomme og krever minimalt med vedlikehold.

Øverst, der jorden er skrinn, kan du kanskje lage en pen kant av kulesten? Uansett bør du, hvis du er redd for at jorden vil rase nedover, terrassere skråningen med plank og legge duk når du planter.

Jeg håper at noe av det ovenstående er i tråd med hva du har sett for deg. Det skulle i alle fall gi et ryddig og flott utseende, og jeg ønsker deg lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no