<p>DYRKE SELV: Med et nytt urtekonsept kan folk dyrke selv hjemme på kjøkkenet.<br></p>

Lanserer nytt urtekonsept for selvdyrking

The Flying Culinary Circus slår et slag for krydderhagen i de norske hjem. Et nytt urtekonsept for selvdyrking fås nå i dagligvaren.

Denne uken lanseres Flying Culinary Cirkus, som er en gjeng glade omreisende kokker, et nytt ”gro dine egne kjøkkenurter”-konsept i dagligvarebutikkene Meny, Centra, Ultra og Jacobs.

Ifølge en pressemelding fra FCC består det av fire komplette sett: Basilikum, persille, timian og dill, med alt du trenger for å lykkes med egne urter.

Hvert sett inneholder frø, næring, to designpotter, ekspanderende jord og et lokk slik at urtesettet fungerer som et minidrivhus. Etter noen måneders bruk er urtepottene designet slik at de også kan brukes som drikkeglass.

- Vi har stor tro på konseptet og håper ved å gjøre det tilgjengelig i dagligvaren kan ta opp kampen med produsentene av friske urter, sier Tor Jørgen Kramperud Arnesen, urt- og grønnsaksekspert i gruppen. Han er selv vokst opp på Elverum Hagesenter som har vært med på utviklingen.

- Det har tatt to år å utvikle produktet slik vi ønsket det, både design- og funksjonalitetsmessig.

Lei av hurtig-urter

Om FCC

The Flying Culinary Circus er verdens eneste omreisende kokkegruppe, bestående av 4 norske mesterkokker som har kokt og spredd matglede gjennom hele 49 land de siste 8 årene. Med deres visjon ”Share the fun of Cooking” har de gjennom sine kokebøker prøvd å inspirere folk til å lage maten sin selv, nå vil de også at folk skal oppdage gleden med å dyrke den selv.

Kramperud Arnesen så seg lei på det han kaller ”bole-urter” som selges i dagligvaren nå. Han mener at disse urtene er dyrket frem raskt og laget for at folk skal kjøpe urter oftere.

I det nye selvdyrkingskonseptet kommer basillikum, persille, timian og dill i år, men allerede neste år satser de på å introdusere urter for nordmenn som mange ikke har kjennskap til enda.

- Det gleder vi oss til, tilføyer Tor og sier at testene fra årets produksjon plukker han fortsatt av til middagen sin, åttemåneder etter.

Ekspanderende jord og urtebarn

For å unngå for mye søl valgte guttene å bruke en jordtablett i stedet for våt jord.

-Du bare heller på varmt vann og ser at jorden vokser i potten, ganske kult og barna tror vi tryller når vi viser dem, sier Tor Jørgen.

For at de unge skal dele sin dyrkeglede har FCC invitert til dyrkekonkurranse på Instagram hvor man deler utviklingen av sitt urtebarn med andre. Så her er det bare å jobbe med sine grønne fingre.