Hva skal jeg plante mot naboen?

Jeg har spørsmål om hva vi kan plante mot naboen. Det er på oversiden av en skråning, og er relativt flatt. Ca 1 meter i bredden. (Fra skråning til nabogrensa)

Grunnen er fjell, med noe jord/leire. Så ikke mye å plante ned i. I tankene var det kanskje lurt å mure inn en lang kasse/bed. Som kan virke litt som gjerde også med planter oppi. Men usikker på hva som er lov.

Så var det hvilke planter man kan ha? Noe som kan skjerme litt mot innsyn og trives i bed. Noen tips?

Hilsen Maja

Hei Maja

Hvis du kan mure opp en "kasse" av for eksempel naturstein eller betongstein, og den kan være ca. 1 meter i bredden, kunne du ha vintergrønt som skjermer både vinter og sommer.

For full sol, kunne du bruke Tuja og for halvskygge/skygge kunne du bruke Barlind. Hvis du ønsker bladfellende hekk, kan jeg anbefale Alperips som kan vokse fritt eller, om du vil, kan formklippes. Hvis du vil ha noe blomstrende kan du for eksempel velge Billardspirea eller Rødkattebusk (men da må du også sette opp et espalier i kassen, for Rødkattebusken må ha noe å klatre på).

Kassene kan også lages av trematerialer. Nå vet jeg ikke hvor du bor og hvilken herdighetssone du bor i, så innen du bestemmer deg for hva du vil ha, bør du sjekke om planten du ønsker deg vil klare seg i klimaet der du bor. Det kan de hjelpe deg med å finne ut av på ditt lokale hagesenter.

Jeg ønsker deg lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no