<p>– Endelig er fargene og det grønne tilbake på Hagemessen, sier Finn Schjøll. Han er imponert over den store inspirasjonshagen som anlegggartnerne i Naml region øst har bygget i en av messehallene.</p><p><br></p><p></p>Foto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild BlakstadFoto: Svanhild Blakstad

Hagemessen grønnere enn noensinne

Publikum strømmet til da Hagemessen åpnet fredag kl 12. I år er messen grønnere og mer fargerik enn noen gang. (Bildekarusell)

PRIUMS MOTORER: Naml-medlemmene Karsten Raddatz i Hageform og Torgeir Koteng i Hagespesialisten inviterer publikum til inspirasjonshagen på Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)

Alle som har tenkt seg på årets hagemesse, kan glede seg til fantastiske hageutstillinger og inspirasjonsområder.

I år er det spesielt ett område som skiller seg ut, og det er et tusen kvadratmeter sammenhengende hageareal i C-hallen.

Det er bygget opp av en rekke anleggsgartnerforetak i Naml region Øst, med god hjelp av studenter fra anleggsgartnerskoler på Østlandet.

Primus motor Torgeir Koteng i Hagespesialisten og Karsten Raddatz fra Hageform kan fortelle at dette er noe de har snakket om å gjøre lenge, og i år har det endelig blitt en realitet.

- Vi ønsker å vise publikum hvordan en fagmessig hage kan utføres med bruk av ulike materialer og planter. 

Det er lagt ned rundt 3000 arbeidstimer på visningshagen, hvor tilsammen 20 personer har jobbet i nesten to uker.

- Alle har gjort en kjempeinnsats, og vi har hatt uvurderlig hjelp av anleggsgartnerelever fra skoler over hele Østlandet, sier Koteng.

I hagen er det plantet rundt 10 000 tulipaner. I tillegg er det utstrakt bruk av hortensia, ildtopp, margeritter og narsisser. Hagen preges også av store grønne områder, med plen og sedumdekker.

Og selvfølgelig er det utstrakt bruk av grå elementer, som belegningsstein, granitt, lavaheller etc.

Hage.no kommer tilbake med mer stoff om Naml-hagen.