<p>KLAPPET OG KLART: Anleggsgartnerne har jobbet på spreng for å få ferdig messehagene før åpning av Hagemessen. Her er en smakebit fra den store felleshagen til Naml og anleggsgartnerstudentene. (Foto: Marit Sagen)<br></p>

Ønsker velkommen til Hagemessen

Fredag 4 april åpner messeportene for hageentusiastene på Lillestrøm.

Prosjektleder Marit Sagen ønsker velkommen til en grønnere hagemesse enn noensinne. (Foto: Svanhild Blakstad)

Hagemessen på Lillestrøm har etablert seg som den store møteplassen for alle hageinteresserte, og det er ventet et stort antall besøkende til Norges Varemesse på Lillestrøm denne siste helgen før påske. Parallelt med Hagemessen går også Park og lekeplassmessen.

Mange design- og visningshager
Årets messe har rundt 160 utstillere og dekker et areal ca 16 000 kvadratmeter. Hagemessen kan by på mer enn tusen kvadratmeter designhager.

- Du kan vandre rundt i flotte, komplette visningshager og plukke ideer og elementer til din egen hage eller terrasse, sier prosjektleder Marit Sagen på Hagemessen.

Hun kan fortelle at utvalget av drivhus, paviljonger, hagemøbler og griller, maskiner og utstyr aldri har vært større, og mange av utstillerne kan friste med gode messepriser.

Møt ekspertene

Er du en av mange som drømmer om den perfekte hagen, men som rett og slett ikke har tid og evner til å gjennomføre prosjektet? På Hagemessen møter du ekspertene.

- Når dyktige anleggsgartnere og hageplanleggere får en finger med i spillet, kan selv det mest håpløse utgangspunktet bli gjennomtenkt og vellykket, sier Sagen.

Hun oppfordrer publikum til å ta med en skisse av hagen, terrassen eller balkongen sin og søke hjelp hos de mange ekspertene som står på stand.

I Kunnskapsgata finner du foreninger og lag innenfor grønn sektor.

Park og Lekeplass: Lekeplass- og parkleverandører har også fått en egen arena for sine produkter. Landets største og viktigste aktører innenfor bransjen er representert på området Park & Lekeplass. Beslutningstakere i borettslag, stat og kommune er målgruppen for denne messen, men den er også åpen for vanlig publikum.

Grønnere enn noen gang

- Hagemessen i år blir grønnere og mer innholdsrik enn noen gang. Designhager, planter og vekster fra inn- og utland, fagfolk innenfor hagedesign, hagemøbler og utstyr:  Alt er på plass til en fantastisk start på våren. Velkommen til hagemesse, avslutter Marit Sagen, som håper at svært mange tar turen til Lillestrøm i helgen.

Besøk hage.no

Hage.no har stand i hall B (B01-01) og vil fortløpende publisere nyheter og bilder vårens store hagebegivenhet.

Her kan du lese årets messemagasin i digital versjon.

Ta kontakt hvis du har tips eller nyheter: sb@bygg.no