Verktøykonstruktøren Helen Fredholm, med sans for blonder og blomster gir ut inspirasjonsboken 'Cottage Garden på Toten'. Fredholms besøkshage er åpen for publikum i sommerhalvåret. (Foto: Trygve Indrelid)

Lanserer bok i Cottage Garden

Helen Fredholm lanserer sin nye bok 'Cottage Garden på Toten' under Hagemessen.

– En engelskinspirert ‘Cottage Garden’ er en hage som spiller på lag med naturen og den kan fint lages på Toten. Det er en hage uten stress, der det er viktig å nyte gode dufter og frodige planter i et giftfritt miljø, selv om det finnes ugras, sier Helen Fredholm. (Foto: Trygve Indrelid)

På Hagemessens andre dag, lørdag 4. april, vil Helen Fredholm lansere sin rykende ferske bok.

Med tittelen Cottage Garden på Toten kunne det vel neppe passet bedre å legge lanseringen til  den 90 kvadratmeter store designhagen som hun har bygd opp på Hagemessen.

Hage.no har tidligere omtalt den nye boken, som du kan lese her.

(Foto: Fredholm)

Arild Sandgren, som er skribent og redaktør i Hagen for alle, skriver dette om Fredholms nye bok:

På urnorske Toten har Helen Fredholm møysommelig spadd frem en Cottage Garden som får en til å tro at man spiller en rolle i et engelsk kostymedrama. På sirlige stier vandrer man mellom limegrønn stormarikåpe, høyreiste revebjeller og cerise roseskyer som pakker inn et trehus i sveitserstil, og i det fjerne damper Skibladner oppover eller nedover Mjøsa.

I drivhuset huserer pelargoniaene, fuksiaene og pasjonsfruktblomsten, og i det romantiske lysthuset kan man ta en pust i bakken over en kopp te for å fordøye alle inntrykkene. Det er så idyllisk at man må klype seg i armen.

Takk og lov kan man også nyte hageprakten mellom to permer. Den nye boken til Helen Fredholm er bokstavelig talt en frodig nytelse. Anbefales!