Start rengjøringen med å spyle grundig med rent vann fra hageslangen. Foto: (Foto: Kristian Owren/ifi.no)Benytt gjerne en rull med forlengerskaft for å sette inn terrassebordene med rengjøringsmiddel. Foto: (Foto: Kristian Owren/ifi.no)Med hjelp av en stiv kost gnir du rengjøringsmiddelet godt inn i treverket. Foto: (Foto: Kristian Owren/ifi.no)Avslutningsvis spyler du godt med rent vann fra hageslangen. Foto: (Foto: Kristian Owren/ifi.no)LATE SOMMERDAGER: Det er slik vi drømmer om å ha det på terrassen i sommerhalvåret.

Ta vårrengjøringen på terrassen

Nå går det raskt mot utendørssesong, og det er på tide å friske opp terrassen. Her får du en enkel innføring i hvordan du utfører det årlige vedlikeholdet. (Bildekarusell)

Våren er tid for vedlikehold på terrassen. Du bruker ikke mange timene på å få et trivelig uterom, etter en lang og kald vinter. Ifi.no gir sine beste tips for effektiv vårrengjøring av terrasse som har ligget i vinterdvale.

Du begynner med vann

Allerede når du spyler over terrassen med hageslangen begynner rengjøringen. Rent vann gjør mye av jobben alene; fuktigheten setter umiddelbart i gang med å løse opp skitten.

Deretter setter du inn terrassebordene med et egnet rengjøringsmiddel for vedlikeholdsvask. Det finnes spesielt kraftige midler for terrasserengjøring, men disse må du unngå dersom terrassen ikke skal ha ny overflatebehandling med maling, beis eller olje.

Tid for skrubbe

Etter at vaskemiddelet har hatt litt tid til å bearbeide treverket, går du løs på gulvet med en litt stiv kost, med langt skaft. Skrubb rengjøringsmiddelet godt inn i terrassebordene slik at all overflatesmuss løsner. Om det er skitt som sitter spesielt hardt, kan du benytte en skrubb. Det finnes spesielt kraftige midler for terrasserengjøring, men disse må du unngå dersom terrassen ikke skal ha ny overflatebehandling.

Du avslutter med vann

Igjen er det tid for å ta fram hageslangen. Husk at det trengs mye vann for å fjerne såperestene. Om nødvendig hjelper du til med kosten. Forsiktig bruk av høytrykkspyler er selvfølgelig mulig, men her må du være nøye. Vi er i første rekke ute etter store vannmengder – ikke høyt trykk. Holder du dysen for nær treverket har det lett for å bli fliset opp.

Høytrykkspyler med terrassevasker

Dette er et effektivt verktøy, men også her må du huske på at slitt, gammelt treverk kan bli fliset opp i overflaten. Har du et terrassegulv av betong eller stein kan terrassevaskeren fungere utmerket.