BYGGER GRØNT: Anleggsgartnere og elever fra Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører (Naml) er nå i full sving med å bygge opp visningshager på Lillestrøm før Hagemessen åpner neste helg. (Foto: Marit Sagen)

Naml bygger hager til tusen

Anleggsgartnerne i Naml har startet byggingen av tusen kvadratmeter inspirasjonshager på Norges Varemesse.

Fredag 4. april går startskuddet for årets Hagemesse på Lillestrøm. Allerede nå er det full aktivitet i hallene på Norges Varemesse for at alt skal bli ferdig i tide.

I år satses det mer enn noen gang på inspirasjonsområder og designhager. Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen kan fortelle at det tilsammen blir over tusen kvadratmeter med bygget hageareal, i ulike stiler og utførelser.

Bruker mye penger på hagen

– Nordmenn er opptatt av utemiljø og bruker mye ressurser på hage og uterom. Det er blitt mer vanlig å bruke profesjonelle til både planlegging og utførelse av hagen, sier Sagen.

Hun er svært fornøyd med at hun har fått en rekke anlegggartnerforetak fra Naml (Norske anleggsgartnere - miljø og landskapsentreprenører) med på laget.

Hensikten med inspirasjonshagene er å gi publikum ideer og inspirasjon til egne hager og vise hva man kan få til med dyktige fagfolk.

Trekker i trådene

Daglig leder Torgeir Koteng i Hagespesialisten er primus motor for den store designhagen i Naml-regi. Fellesområdet vil blant annet inneholde et stort vannelement , mye planter og rikelig med plass til myldring. Noen nyheter kan også publikum vente seg.

– I tillegg til å promotere bransjen og hver enkelt bedrift, skal publikum få se at vi er klare for å løse alle slags oppdrag, sier Koteng.

Disse Naml-medlemmene skal bygge felleshagen: Hagespesialisten, Hageform, Uterom, ABT Anleggsgartner og Østfold Gress.

I tillegg skal Maskin og Utemiljø, som også er Naml-medlem og mangeårig støttespiller til Hagemessen, bygge en utstillingshage i en av de andre messehallene.

Få ideer til hageprosektet

Har du planer om hageprosjekter som involverer drivhus, planter, stein, hagedesign eller andre ting, kan du få mange ideer og tips i årets messemagasin.

Les hagemessemagasinet digitalt