Trygg jordskokk?

Hei, vi er en gjeng studenter som bor i et kollektiv, og i fjor satte vi jordskokk i hagen. Ingen fikk summet seg til å hyppe den før snøen plutselig kom, så jordskokken vart stående.

Men nylig, da sola endelig var frampå, vart det jobbing i hagen, og vi fant ut at jordskokken ennå var fin der i jorda. De har begynt å spire, men ser ellers friske ut.

Men ingen av oss tør å bruke den, i tilfelle det ikke er trygt etter en vinter i jorda. Vet du om jordskokken er trygg å spise når den har ligget over vinteren?

Hilsen Ida, student

Hei Ida

Jordskokk er en hardfør knoll og er den begynt å spire, synes jeg bare dere skal la den spire denne sesongen og høste som vanlig til høsten. Jordskokk krever lite stell men vil sette stor pris på en god bunch med næring. Legg for eksempel gressklippet rundt dem, men pass på at det kommer luft til, ellers vil det bare bli muggete. De vil også ha jevn fuktighet.

Jeg sjekket for sikkerhetsskyld med en kokebok, og det skal ikke være noe i veien for å spise denne knollen som har overvintret.

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

www.hageplanlegging.no