Vil dyrke gulrøtter i hagebenk

Hei, jeg har en hagebenk som jeg har litt forskjellige grønnsaker og urter i. I år har jeg lyst til å så gulrøtter. Har du tips på hvilken type jeg bør velge, og når jeg bør så? Jeg bor i Bergen, og hagebenken står ganske lunt til.

Hilsen Bjørg

Hei Bjørg

Jeg er vokst opp med at "av gulrøtter får du godt syn", så dyrking anbefales på det sterkeste!

Det er et hopetall av sorter som tilbys, og jeg kjenner dem ikke godt nok til å kunne velge ut et spesielt sort til deg. Derfor gir jeg deg heller linken til en god frøkatalog, slik at du selv kan velge ut noe du synes ser spennende ut.

LOG frøkatalog gulrot

Vedrørende dyrking er gulrot lett å få til. Den er hardfør, og det vil si at du kan så på friland straks jorden er mulig å bearbeide. Den optimale jorden for gulrøtter er sanholdig moldjord og denne blandingen bør gå relativt dypt, da gulroten som kjent strekker seg langt ned i jorden. Husk å få ut så mye småstein av jorden som mulig.

Når du har sådd, bør du dekke området med fiberduk, slik at ikke gulrotfluen eller gulrotsugeren gjør skade. Hvis du dekker avlingen med halm utover høsten, kan du være heldig å hente opp gulrøtter helt frem til jul (dette gjelder først og fremst langs kyststripen).

Jeg ønsker deg lykke til med avlingen!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no