<p>– En engelskinspirert ‘Cottage Garden’ er en hage som spiller på lag med naturen, og den kan fint lages på Toten, er hovedbudskapet til Helen Fredholm i hennes nye bok Cottage Garden på Toten.</p><p></p>Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Helen Fredholms i sin Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Fra Helen Fredholms Cottage Garden på Toten. (Foto: Fredholm)Helen Fredholm skal bygge designhage på årets hagemesse på Lillestrøm. Bildet er fra hennes hage på en tidligere messe. (Foto: Svanhild Blakstad)

Gir ut frodig hagebok om Cottage Garden

Helen Fredholm, som blant annet er kjent for sin besøkshage på Toten, kommer snart ut med en bok om Cottage Garden. (Bildekarusell)

I disse dager legger hun siste hånd på bokprosjektet, og det er hektiske dager for den anerkjente hagedesigneren og foredragsholderen. Fredholm skal i tillegg bygge designhage på Hagemessen i april, så det er mye som skjer på hagefronten selv om det er midt i februar.

– Jeg var vel delvis klar over det, men jammen er det en del jobb med å lage bok på eget forlag. Nå begynner imidlertid ting å falle på plass, sier Fredholm, som har fått faglig input av tidligere Hagetidend-redaktør Tommy Tønsberg.

Guidet hagetur

Boken har fått tittelen ‘Cottage Garden på Toten’ og er bygget opp over samme lest som Fredholms forrige bok. Det vil si at det er en guidet vandring gjennom hele hagen.

– På vandringen beskriver jeg plantene vi passerer i hagen og forsøker samtidig å fortelle leseren om mine hageerfaringer i årenes løp, sier Fredholm.

Hage uten stress

– Hovedbudskapet er å fortelle at en engelskinspirert ‘Cottage Garden’ er en hage som spiller på lag med naturen og at den fint kan lages på Toten. Det er en hage uten stress, der det er viktig å nyte gode dufter og frodige planter i et giftfritt miljø, selv om det finnes ugras, sier Fredholm.

Boken er på 264 sider og er ment som en inspirasjonsbok med masse bilder. Helen Fredholm kan stolt fortelle at boken innledes med en prolog av den kjente forfatteren og hageentusiasten Claus Dalby fra Danmark.