Tujahekk i steinbed

Vi skal plante tujahekk, enten smaragd eller brabant. Men vi har ikke nok jord under. Store kampestein på hver side gjør at vi antagelig må bygge ut en voll eller steinkassse for å få nok jord. Vil dette la seg gjøre? Eller har du noen tips? Det skal være hekk på flere meter så blir kanskje litt mye styr å lage store "steinkasser".

Hilsen Annelin

Hei Annelin

Hvis du bygger et "bed" med kampestein, bør du sørge for at det i alle fall er 1 - 1,5 meter høyt.

Kampesteinbedet bør fôres med duk som holder på jorden, men samtidig også sørger for at overskytende vann blir drenert bort. Ved planting på denne måten er det viktig at dere sørger for næringstilførsel, da jeg forstår at plantene ikke vil kunne ta opp næring fra bakken.

Jeg vil tro at tujaene vil kunne leve, men du må regne med at de kanskje vil bli litt puslete. Store trær trenger plass. Hvis dere ikke trenger vintergrønt og høyt, kunne dere jo f eks satset på en hekk som blir tidlig grønn om våren og flott sommeren igjennom, f eks Alperips.

Dette var ikke særlig oppløftende svar, men du bør vite at du tar en risk ved å plante i steinbedet ditt. Hvis du velger å gå for det, så husk i alle fall at tuja trives best i sandholdig jord. Lykke til med å finne riktig løsning!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen
www.hageplanlegging.no