<p>Finn Schjøll har mange baller i luften. Nå er han igjen aktuell som designer for Magnor med metalliske miniatyrvaser. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Foto: Erik Five GunnerudFoto: Erik Five GunnerudFoto: Erik Five Gunnerud

Glamorøse nyheter fra Finn Schjøll

Gull, metall og glamour kjennetegner årets vasekolleksjon fra Finn Schjøll. (Bildekarusell og video)

Hage.no var tilstede da Magnor nylig viste frem sine produktnyheter for våren 2014.

Hele Norges Blomster-Finn har designet flere av produktene til den tradisjonsrike bedriften, og han var hjertelig tilstede da Magnor hadde vårslipp på sine nyheter i Oslo.

Finn Schjølls mest kjente produkt er vasen Boblen, som ble lansert høsten 2010.

- Dette er tidenes største vasesuksses for oss, sier markedsansvarlig Lena Klanderud i Magnor.

Mini

Denne våren kommer den i en ny utgave. Boblen Mini Metal Collection er en videreføring av Finn Schjølls designsuksesser med Boblen Glam Collection og Boblen Metallic Collection.

- Disse små lykkevasene i miniatyr er som verdifulle «smykker». De er både luksuriøse og glamorøse og egner seg godt som gaver eller samleobjekter, sier Finn Schjøll til hage.no.

Han demonstrerer villig hvordan vasene kan brukes: Med en eller flere blomster i, alene eller i grupper.

De kan også brukes som små kuvertvaser på festdekkede bord.

Vasene er håndmalte i seks metalliske varianter; Glam (heldekket i gull, sølv, kobber) og Metallic (gjennomskinnelig i gull, sølv og kobber).

Håndlaget

Boblen er munnblåst og håndlaget av erfarne glassblåsere med lange tradisjoner i håndverket. De har alle et eget uttrykk og bærer Finn Schjølls kjente logosignatur på kragen. Formgivningen er inspirert av vanndråper som perler på marikåpe etter regnvær. Vasene er finnes i en rekke farger, og de brede kragene åpner for dekorvariasjoner.

Les også: Bli inspirert til sommerens hageliv