<p>Enkelt og flott med gerbera i glade farger. (Foto: OBP)<br></p>Morsomme rosa Krysantemum, med vaser i samme fargeskala. (Foto: OBP)Liljer i blanding med lilla Levkøy og kviter av kirsebær. (Foto: OBP)Man blir ikke morgengretten når denne står på bordet. (Foto: OBP)Fyll en skål med dine yndlingsblomster. (Foto: OBP)Alstromeria, eller Inkalilje som den også kalles, finnes i de fleste farger og har dekorative flekker inni blomsten. (Foto: OBP)Disse tulipanene lyser opp mørke morgener. (Foto: OBP)Hvite liljer i tøffe sølvfargede vaser. (Foto: OBP)

Lys opp med en blomsterbukett

En blomsterbukett for å lyse opp mørke kvelder blir aldri feil. (Bildekarusell)

Vi blir alltid glad av blomster! Blomster har en positiv effektiv på oss mennesker som det er vanskelig å måle, men som allikevel er uvurderlig.

Blomster hjelper oss til å tenke positivt. Ikke minst er de vakre fargene på blomstene med på å gi oss energi.

Stikk innom blomsterbutikken på vei hjem fra jobb i dag og kjøp med deg en fin bukett, oppfordrer Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Mange forskjellige snittblomster

I butikken kan du finne roser, Alstromeria, krysantemum, gladioler, Gerbera, Friesia, brudeslør, Iris, og liljer, for å nevne noe av det store utvalget som finnes.

Liljer, som er en av verdens mest elskede, eldste og mest brukte planter både dufter godt, er lettstelte, og har stor variasjon i blomsterfarge og form.

Nå i januar er også tulipanene på plass, som vi nordmenn kjøper over 70 millioner av hvert år!

- En blomsterbukett på kjøkkenbenken setter farge på trøtte morgener! sier OBP

Stell av blomster i vase

• Ha lunkent vann i en vase, og ha i holdbarhetsmiddel for snittblomster i vannet. Middelet inneholder næring og antibakterielle stoffer som hindrer at snittflaten tettes igjen

• Skjær stilkene på skrå. Dette gir en større snittflate som stilkene kan suge vann fra.

• Fjern alle bladene som vil komme under vann før du setter stilkene i vann

• Sett vasen kjølig om natten, så holder blomstene lenger

• Planter med lange stilker kan kuttes korte, slik at de passer i yndlingsvasen. Det er du som bestemmer!