Glimt fra Park- og anleggsmessen

Nesten 40 utstillere viste frem sine produkter og tjenester under Park- og anleggsmessen i Letohallen nord for Gardermoen12 og 13. november. (Bildekarusell)

Det er tredje år på rad at LOG i samarbeid med IBF Norge og Normann Olsen Maskin arrangerer en egen fagmesse for park- og anleggsbransjen.

Hage.no/Byggeindustrien besøkte messen på åpningsdagen. Da portene stengte onsdag kveld var det en fornøyd arrangør som kunne oppsummere:

– Vi er godt fornøyd med årets arrangement og gleder oss allerede til neste år. Et godt grunnlag er lagt, og vi forventer enda flere besøkende i 2014, sier markedssjef Gry Vilde Østensen i LOG.

Hun forteller at det totalt var 430 besøkende, noe hun karakteriserer som veldig bra sammenlignet med foregående år. I tillegg kom rundt 90 personer fra de ulike utstillerbedriftene.

– Alt fra kirkegårdsarbeidere, anleggsgartnere, studenter og landskapsarkitekter til andre leverandører til bransjen var innom messen, forteller Østensen.

Hun forteller at denne fagmessen er kommet for å bli, og at det skal være fokus på nyheter og falig påfyll.

– I Norge finnes det pr. i dag svært få arenaer der bransjen møtes på denne måten, og denne messen er den eneste i sitt slag, sier hun.

Bredt spekter
Messen samler utstillere fra alle aspekter innen park og anlegg; fra leverandører som tilbyr jord og blomsterløk, parkmøbler, redskaper, vanningsanlegg og belegningsstein til større anleggsmaskiner.

Det var et betydelig innslag av maskiner til park- og anleggsbransjen representert, som blant annet var et trekkplaster for de mange skoleelevene som besøkte messen på åpningsdagen.

Faglige innlegg
Under messen blir det holdt flere faglige innlegg, blant annet foredrag om permeable dekker ved Kim Falkenberg fra IBF Danmark, Utplanting i uterom og offentlige miljøer ved Ole Herman Sveian i LOG og Lønnsomhet og effektivitet ved maskinbruk ved Arild Nilsen i Normann Olsen Maskin.