Rosa og rød retro i vinduskarmen

Høsten og vinteren er her, og det er tid for innekos. Vinduskarmene får farge med retroplanter som Begonia, Alpefiol og Hortensia.

Gjør også plass til nykommeren Princettia, den rosa stjernen som du bare får tak i nå om høsten, tipser Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Tradisjonsrik Begonia er tilbake
Begonia har lenge vært utenfor rampelyset, men er nå tilbake med større og mer fylte blomster. Både blomstrende begonia og kongebegonia (Begonia rex) er sterke trendplanter denne høsten.

Vi ser også mer til grønne planter som Pletter i luften (Muehlenbeckia), Porselensblomst (Hoya), og ulike typer Rosetturt (Echeveria).

På samme måte som gamle bruksgjenstander tas fram igjen, kommer de tradisjonsrike blomstene tilbake igjen i nye og forbedrede farger. Høst og vinter er en tid for tradisjoner, og når det gjelder farger holder vi på de mørke vinrøde og varme rosalilla tonene.

Blomsterpottene skal skinne i messing og gull i høst, eller ha strikkemønster eller dyremotiver som ugler, reinsdyr, øyenstikkere og ulver. Denne sesongen er bruk av bokstaver som «home» nesten ute, mens vi fortsatt ser mer av dyremotivene.

Princettia, den rosa høststjernen
Princettia kom på markedet for bare få år siden, og har raskt blitt populær med sine søte, rosa blomster. De slanke høybladene kan minne om barnas store hårsløyfer.

Princettia er en egen variant av planten vi kjenner som julestjerne (Euphorbia pulcherrima). Man har krysset inn andre typer Euphorbia, og fått en plante som er mer lubben og har flere blomster, forklarer OBP.

I Sverige kalles planten "høststjerne", noe som spiller på at den er i salg i oktober og november. Det passer godt, da det er i disse mørkeste månedene vi trenger denne strålende stjernen som mest!