Nordens fineste hage ligger i Verdal

Fantastiske hageganger hvor man kan gå seg vill. En passasje eller gang har blitt til et imponerende hagerom. Dette er bare noen av elementene i det som er kåret til Nordens flotteste hage, som ligger i Verdal. (Bildekarusell)

Plantasjen lanserte i mai en konkurranse hvor innehaveren av Nordens flotteste hage skulle kåres basert på innsendte bidrag og nominasjoner.

Nå har juryen talt, etter at alle innsendte bidrag nøye er vurdert. Vinnerne ble kåret denne uken. De er norske, bor i Verdal og heter Perly og Øyvind Olsen.

– Dette var både hyggelig og veldig overraskende. Vi er begge utrolig stolte, sier Øyvind Olsen.

I hagen har de blant annet plantet flotte fuchsiaer og en rekke andre spennende blomster og busker. Noe av det som sjarmerte juryen var de mange korridorene og gangene. I juryens begrunnelse het det nemlig:

Fantastiske hageganger hvor man kan gå seg vill. En passasje eller gang har blitt til et imponerende hagerom.

Ekteparet forteller at det krever mye tid å planlegge og anlegge en slik hage, men så lenge man trives med arbeidet er det bare kos.

– Vi har gjort alt selv, og det er ingen som har hjulpet oss med planlegging eller struktur. Vi har i år lykkes med det meste, og fantasien har fått fritt spillerom, sier Olsen.

Imponert gartner
Butikksjef på Plantasjen i Steinkjer, Mette Marit Westrum kjenner godt til ekteparet som stadig er innom i forretningen, og som ofte er med på Plantasjens temakvelder. Hun har hatt en viss anelse om hvor flott hagen deres faktisk er.

- Vi som jobber på Plantasjen treffer hele tiden ivrige kunder med grønne fingre, og blir selvfølgelig ofte nysgjerrige på hva de får til med alle sine hageprosjekter. Her er det i alle fall ikke tvil om at vi har å gjøre med noen som har lykkes, sier butikksjefen som selv overrakte prisen som var et gavekort på hele 45.000,- kroner.

Har hageplanene klare
Ekteparet Olsen vet hva de skal gjøre i hagen til neste år.

– Vi er allerede i gang med neste års hage. Vi har sådd mye, blant annet stauder, og så planlegger vi å sette opp et tak, for å ta hensyn til plantene som ikke er så glad i Trøndelagsværet.

Her kan du se vinnerhagen i Verdal.