Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)

Vil lage enda bedre hagemesse i 2014

Hagefolket kan allerede nå sette av helgen 4-6 april 2014. Da er det duket for nok en hagemesse på Lillestrøm.

Siste helgen før påske braker det løs i messehallene på Norges Varemesse, når Hagemessen 2014 arrangeres for 21. gang.

– Neste års hagemesse tar mål av seg å bli enda bedre enn tidligere. Vi satser på en grønnere messe som skal kjennetegnes av mer inspirasjon, kunnskap og planter, sier prosjektleder Marit Sagen til hage.no.

Hun har startet planleggingen til neste års store happening for hagefolket, og kan fortelle at ambisjonene er store for å få til en attraktiv og spennende messe for både utstillere og publikum.

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på årets messe, men vi anstrenger oss hele tiden for å bli bedre. Vi vet blant annet at publikum ønsker seg enda flere inspirasjonsområder med ulike hagemiljøer, og dette står høyt på vår agenda, sier Sagen.

På egne ben
For andre år på rad står Hagemessen helt på egne ben. Tidligere år har den vært arrangert sammen med både Villmarksliv og Hytte.

– Det er gledelig at Hagemessen nå er blitt så stor at den ikke er avhengig av andre messer for å trekke nok folk. I fjor trakk vi alene et publikum på 17.000, og det er vi godt fornøyd med, sier Marit Sagen.

Hun påpeker at Hagemessen ønsker å være et utstillingvindu, og at den skal være en naturlig møteplass for det hageinteresserte publikum og den grønne bransjen.

Videreføre park og lekeplass
Messegeneralen kan også fortelle at Park- og lekeplassmessen, som ble arrangert for første gang i år, videreføres som en integrert del av Hagemessen.

Her vil en rekke leverandører vise frem lekeplassutstyr, apparater, underlag/dekker og maskiner for både forbrukere og proffer.

Norsk planteproduksjon
Øverst på ønskelista til Sagen står flere utstilllere som driver med norsk planteproduksjon, og da gjerne produsenter som har spennende og uvanlige vekster. Dette er noe publikum stadig etterspør, opplyser Sagen og nevner takløk, grønne vegger og sukkulenter.

− Drømmen er å få til et eget visningsområde, kall det gjerne et blomstershow, hvor vi kan vise bredden og mangfoldet i norsk planteproduksjon, sier hun.

Designhager
Messen vil også, i likhet med sist, satse på flere utstillingshager slik at publikum kan få enda mer inspirasjon før de skal gå i gang i egne hager.

– Vi ser at dette fenger publikum. Ferdige hagemiljøer med planter, stein, vann, møbler og ellers det som hører til trekker folk. Her kan man få ideer til hvordan man selv kan få det hjemme i egen hage, avslutter Sagen.