TV2-Wenche debuterer som designer

Den populære TV2-kokken Wenche Andersen, kjent fra God Morgen Norge, debuterer i år som designer for Magnor Glassverk. (Bildekarusell)

Kokk, kokebokforfatter og tv-personlighet Wenche Andersen er en av Norges mest kjente kokker. Nå er hun aktuell som designer av munnblåste krystallprodukter for Magnor Glassverk.

Serien har fått navnet Velbekomme, som mange vil kjenne igjen som Wenche Andersens verbale varemerke fra frokost-TV sendingene på TV2.

Den består av krukker, boller, fat og dessertskåler i ulike størrelser. Skålene leveres også med lokk, slik at de egner seg godt til oppbevaring av mat.

– Jeg er først og fremst kokk og liker ikke å kalle meg designer. Jeg synes likevel det var hyggelig å bli spurt, og med god hjelp av Magnors designsjef Teresa Bergerud kom vi frem til det endelige resulatet, sier Wenche Andersen til hage.no.

Oldemors duk
Det spesielle rosemønsteret som går igjen på produktene, har sin egen historie.

– Det har jeg hentet fra min oldemors gamle duk fra Tuddal i Telemark. På serien har vi brukt det i kombinasjon med striper, sier Andersen.

Hun forteller også at norgesglass har vært en viktig inspirasjon.

– Jeg liker å ha mat i glass, både til servering og oppbevaring. Med bakgrunn i norgesglass har vi derfor utarbeidet krukker med lokk, som også er stablevennlige, sier hun.

Trendy med grøt
For anledningen serverte hun grøt toppet med nyrørt bringebær, i de nye skålene.

– Nå er grøt supertrendy. I København har de åpnet sin første grøtrestaurant, og trenden er i ferd med å komme hit også, sier hun, idet hun byr på en smaksprøve.

Variert bruk
Det er mange måter å bruke serien på, både til hverdags og til fest. Krukkene kan også brukes som potteskjulere til f eks urter.

Velbekomme består av seks deler som egner seg til servering av mat; fat, to boller, dessert/skål og to krukker med grå trelokk.

Munnblåst
Serien er munnblåst og håndlaget med nasjonalromantisk sandblåst dekor, signert Wenche Andersen.

Ifølge Magnor har produktene en enkelhet som kan passe godt inn i skandinaviske hjem, samtidig som de både er dekorative og anvendelige.

Inspirasjonen har Wenche Andersen hentet fra gammel norsk rosemaling og kombinert den med moderne, stram stripedekor.

I bildekarusellene under kan du se den nye Velbekomme-kolleksjonen, samt bilder fra en rekke andre leverandører som viste frem sine nyheter innen kjøkken og interiør under Magnors høstlansering.

Les også: Finn Schjøll går for gull i høst