Plommetre

Hvilken plommetretype passer best i Ålesund. Her er kort vekstsessong og mye regn....

Hilsen Erlend Maurstad

Hei Erlend

Jeg måtte slå opp i litt forskjellige bøker før jeg kunne svare deg, og hva jeg får ut av min lektyre er at sorten "Czar" bør være en sort du kan prøve.

Gir rikelige avlinger av middelstore, blå, runde frukter. Den er en meget velsmakende og saftig plomme. Trives i veldrenert, jevnt fuktig og næringsrik jord og er selvfertil.

Her er litt om hvordan du går frem: Grav en stor grop, ca 60 cm dyp og 80 cm bred. Løsne jorden og bland den tilgjengelige jorden med minst 1/3 plantejord eller vekstjord. La treet stå i en bøtte med vann før utplanting. Slå ned støttestolper, fjern potten og sett treet i gropen så planten står like dypt som i potten. Podepunktet nederst på stammen(en liten klump) skal ikke under jorden. Fest treet til støtten/e med egnet oppbinding. Fyll på med jord, tråkk jorden forsiktig, men godt til rundt planten og vann godt. Fyll helt opp med jord og vann en gang til.

Håper dette blir en success. For å gjøre forholdene best mulig for treet, kan du forsøke å sette det i lé, gjerne nært en vegg og på en solrik plass.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen