Lekne liljer i sommerbuketten

Nå er sommeren her, klar for å nytes. For å få maksimal sommerfølelse innendørs også, er det fint å pynte et med friske, sommerlige buketter.

Liljer varer lenge i vase, og har en herlig duft. Lag en leken bukett med knallrosa liljer iblandet limegrønne og gule nyanser.

Sommerlige buketter med lyse liljer
Liljer kommer i de mest lekre farger, og få blomster kan måle seg med liljene eleganse. Mange forbinder liljer med litt stive, formelle buketter til formelle anledninger.

Myk opp stilen med en sommerbukett, blandet med selvplukkede blomster fra hagen eller skogturen. Marikåpe, Storkenebb, Hundekjeks, Lupin og prestekrager forsterker

sommerfølelsen og gjør buketten luftig og fyller opp mellom de store liljeblomstene.

Bruk liljene i hagen
Har du liljer i hagen, kan du fint klippe av noen stilker og sette i vase. Klikk stilken slik at det sitter igjen noen blader nederst. Bladene som sitter på stilken du har kuttet av fjernes.

Det er lurt å skjære et nytt snitt på skrå med skarp kniv, siden hagesaksen ofte gir et litt rufsete snitt. Sett liljene i kaldt vann. I butikken kan man få kjøpt snittblomstnæring på flaske,

på samme måte som du kjøper næring til potteplantene. En annen måte å bruke liljene på, er å kutte blomstene av stilken og legge de i en skål med vann.

De vil holde seg i flere dager, og blir en leken dekorasjon på sommerbordet.