Darren Saines graver opp egen hage

Hagedesigner Darren Saines står bak en rekke designhage-prosjekt i Norge. Nå skal hans egen privathage på Jessheim få en total makeover, og nylig satte han seg bak spakene på gravemaskinen.

– Det er mange år siden sist jeg håndterte en gravemaskin, så dette blir både spennende og gøy, sier Saines, som i tillegg til å være hagedesigner er utdannet anleggsgartner fra hjemlandet England.

De seneste årene har han befattet seg med å designe hager for privatpersoner, institusjoner og firmaer i Norge, mens andre firmaer har stått for selve utførelsen.

Endelig tid til egen hage
I år har han bestemt seg for å overhale sin egen hage, som han innrømmer har blitt forsømt gjennom flere år på grunn av at han har hatt hendene fulle med å planlegge hager for andre.

– Ja, det trengs virkelig. Her har det grodd vilt lengde, sier Saines til hage.no.

Han forteller at hele hagen, som er på ca 1,8 mål, skal gjøres om. Det skal bygges tre pergolaer, hvor to av dem skal «kobles sammen» av et tak. I tillegg skal det legges heller, mures utepeis, vegger, plantekasser og bygges utekjøkken av Leca.

Tester ut nye løsninger
– Dette prosjektet vil inneholde mange nye løsninger. Jeg kommer til å teste ut nye ideer, både når det gjelder design og bygging – og ikke minst nye plantekombinasjoner, sier Saines.

Saines har designet blant annet takterrassen på Sunnaas sykehus, som ble innviet i fjor. Du kan lese mer om den her: Takterrassen på Sunnaas åpnet

Han har også hatt flere store hageprosjekter for private, blant annet denne privathagen på Jessheim: Kan endelig flytte ut i drømmehagen

Samarbeider med Leca
Et viktig element i den nye hagen er konstruksjoner av Leca, blant annet utekjøkken og blomsterkasser. Saines bruker også Leca i mange av sine øvrige hageprosjekter.

Leca har nylig gitt ut en idebok om hvordan man kan bruke de ulike produktene i hageprosjekter. Boken Leca i hagen kan du lese her.

Følges av tv-kanaler
TV8, som har nedslagsfelt på Romerike, følger hele prosjektet fra A til Å. TV2s populære frokostsending God Morgen Norge skal fokusere på terrassen og hellelegging, å vise folk hvordan de bygger terrasse og legger heller selv.

Hele hageprosjekter skal ferdigstilles i september, dersom alt går etter planen.