Plantasjen støtter humla

Hagesenterkjeden Plantasjen støtter miljøverndepartementets kampanje Summende hager som har til hensikt å redde de utrydningstruede humlene.

CSR-koordinator i Plantasjen Maria Falla Bolestam tror forbrukerne ønsker bedre informasjon om hva som er de humlevennlige blomstene på norske hagesentre.

– Det er ikke noe tvil om at vi står overfor et informasjonsunderskudd hos forbrukerne. Jeg er overbevist om at nordmenn hadde handlet humlevennlig hvis de hadde hatt muligheten til det.

Hun forteller at Plantasjen kommer til å undersøke mulighetene til å fortelle kundene om hvilke av kjedens blomster som er humlevennlige.

– Viktig arbeid
– Arbeidet miljøverndepartementet og Det Norske Hageselskap nå gjør med kampanjen Summende hager er veldig viktig, men det er vi i Plantasjen og våre kunder som faktisk må gjøre jobben. Dette er ikke en utfordring vi kan bevilge oss bort fra. Her må det plantes, sier Falla Bolestam

Hun forteller at Plantasjen nå skal sette seg ned og se hva de kan gjøre både kommersielt og i forhold til konkrete tiltak for humla. Hun er også opptatt av hvilke positive effekter dette kan ha for hagefolk generelt.

– Vi ønsker selvfølgelig at våre kunder skal lykkes best mulig med sine hageprosjekter, og det å invitere pollinerende insekter inn i hagen som «gratis gartnerhjelp» vil kunne gi positive resultater for avlinger av både frukt, bær og grønnsaker.

I tråd med årets hagetrender
Tidligere i år presenterte Plantasjen årets hagetrender på Operataket, og en av de mest tydelige trendene var at hagene skal være naturnære og gjerne litt rufsete.

Falla Bolestam mener dette passer godt med miljøvernministerens utfordring, og ser ingen grunn til at ikke hagesentre og utsalgssteder for blomster til utendørs bruk skal kunne bidra til å spre budskapet om hvilke blomster som er humlevennlige.

– Det er bare å brette opp ermene. Nå skal vi redde humla!

Les mer på www.summendehager.no