Summende bed i hovedstaden

Torsdag 13 juni skal ordfører Fabian Stang i Oslo og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell slå et slag for humlevennlige blomsterbed i hovedstaden.

Det blir storfint besøk for humler og humlevenner i Spikersuppa i Oslo. Byens ordfører og landets miljøvernminister skal nemlig slå et slag for humlevennlige blomsterbed i hovedstaden, sammen med en rekke gartnerassistenter fra klasse 4B på Trasop skole.

I Spikersuppa ved Henrik Wergeland-statuen 13 juni kl 12 skal det beplantes humlevennlige blomsterbed.

Hageselskapet har lenge vært engasjert i humlesaken, da verdens humle- og biebestand er i sterk tilbakegang som følge av moderne landbruk med bruk av ugressgift og endrede levekår som insektene ikke klarer å tilpasse seg.

I år har Hageselskapet samarbeidet med Miljøverndepartementet om en kampanje for å sette fokus på å redde humla. Kampanjen avsluttes i Oslo kommune som har gitt sitt besyv i form av viktig, humlevennlig beplantning.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, forteller om kommunens innsats for humlene. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell er glad for dette engasjementet – og han understreker hvor viktig humler og andre bestøvende insekters innsats er for verdens matproduksjon.

Viktig agentoppdrag
Tilstede er også en representant for en viktig gruppe agenter her til lands, de unge miljøagentene representert ved planteinteresserte Victor Larsen Steenberg.

Både Victor og 4. klassingene skal utnevnes til humleambassadører. En humleambassadør har viktig kunnskap om hvordan enkle grep i hager og offentlige grønne lunger gir viktige bidrag til å redde humlene. Og de vil bringe denne kunnskapen videre til andre!

Arrangementet er åpent for alle.