Grønn glede på blokk-terrassen

Kan man ha hagefølelse i en blokkleilighet? Det får vi se i kveldens utgave av Grønn glede på NRK.

I kveld er det duket for sesongens andre program i den populære hageserien til NRK.

Programleder Mette Stensholt Schau og gartner Tom Egeberg har tatt på seg oppgaven med å lage en frodig hage på terrassen til en blokkleilighet.

I forrige program kom det store kasser på terrassen. Tre er på plass ytterst og danner en ytre ramme for hagen. Nå kommer det flere inn på midten av den 45 kvadratmeter store terrassen.

Smarte plantetips
I kveldens program handler det om å få på plass en arbeidsplass der beboeren kan så, plante og få følelsen av å være en hageeier, forteller Mette.

Sammen med Tom gir hun seerne noen tips om hvordan man kan lage nye planter av gamle og hvordan man kan plante og så urter som kan brukes inne på kjøkkenet. Eller i en salat.

En hage for alle
I dette programmet går også turen innom Koppang stasjon. Rett ved jernbanestasjonen har et par laget seg en uforstyrret oase, til tross for at det er trafikk rundt dem på alle kanter. En del av hagen er også laget spesielt for at folk skal ha noe hyggelig å se på når de går forbi.

Om Grønn glede
I tillegg til terrassen i blokkleiligheten skal programlederne denne sesongen jobbe med en slottshage, før de til slutt går løs på en bakgårdshage.

Programmet går kl 19.45.