Vått plantetreff i Botanisk hage

Det årlige vårtreffet i Botanisk hage ble preget av styrtregnet som rammet Oslo søndag formiddag. Planteentusiastene lot seg imidlertid ikke skremme.

Det årlige plantetreffet i Botanisk hages er svært populært, og også i år var det folksomt da hage.no tok turen innom søndag formiddag.

Riktignok regnet det lett akkurat da, men handelen av planter gikk livlig for seg i de ulike utsalgene.

Men så åpnet himmelens sluser seg og styrtregnet var et faktum. Av naturlige årsaker måtte folk prøve å finne ly, og på grunn av et øredøvende tordenvær var det heller ikke så egnet å gjemme seg under de store trærne i hagen.

Styreleder Anne Smedsrud i Botanisk hages Venner kan likevel fortelle at arrangøren er fornøyd.

- På tross av skybruddet gikk salget bra. Det så ut til at en god del søkte ly i hagen og fortsatte etter at det verste hadde gitt seg. En del valgte nok likevel å dra hjem, sier hun til hage.no.

Gartnerhjørnet
I Gartnerhjørnet fikk publikum råd hos Botanisk hages egne gartnere. Her ble det også gitt informasjon om svartlistede hageplanter, det vil si hagerømlinger som er uønsket i norsk natur.

Munch-jubileum
I år feires 150-årsdagen for Edvard Munchs fødsel. Dette ble markert av Botanisk hages Venner med dyrking av utvalgte planter fra Munchs hager, med flere sorter sommerblomster:

Duftreseda - Reseda odorata ‘Ameliorata’
Duftreseda – Reseda odorata ‘Machet’
Duftreseda – Reseda odorata ‘Mignonette’
Hvitreseda – Reseda alba
Sommerlevkøy – Matthiola incana ‘Appleblossom’
Levkøy – Matthiola bicornis ‘Night scented’
Levkøy – Matthiola annua ‘Mixed’

Økologisk dyrket
I tillegg til den spesielle vekten som var lagt på Munchs planter, var det en rekke andre planter, både pryd- og nyttevekster, alt dyrket frem økologisk. Det er blant annet ampeltomater – man kan gå på verandaen å plukke røde, deilige, tomater etter hvert som de modnes.

Dugnadsinnsats
Hele vårtreffet, både planteproduksjon og annen innsats, utføres på dugnad av medlemmer i Botanisk hages Venner.