Blomstrende trær

Hvilke blomstrende trær er de vakreste du vet,? Og hvilket er mest hardfør av disse, slik at den vil kunne overleve i en litt skyggefull Frognerhage med skinn jord??

Hilsen Sidsel

Hei Sidsel

Oi, det var et vanskelig spørsmål! Det er så mange vakre trær og de er vakre på hver sin måte og i hvert sitt miljø, men jeg kan jo nevne noen:

Tempeltreet - Ginkgo biloba, vokser på varme plasser uten for mye vind. Finners gode eksempler både i Oslo, Bergen og Ulefoss. Vokser meget sakte. Har ikke store krav til jord, men bør være en del næring.

Japanske lønnetrær er vakre - finnes i flere typer/høyder og vekstformer. Lønn liker seg best i svakt sur jord. Forskjellig hardførhet og alle ville gått på Frogner, men ikke særlig hensiksmessig i skrinn jord.

Magnolia - alle trærne er vakre under blomstring, men er mindre pene etter avblomstring. Må stå varmt og lunt og ha næringsrik og sur jord. Kan gå i Oslo sentrum.

Forskjellige Bjerketrær er også veldig vakre, men kanskje ikke noe for en byhage! :o)

Svartplomme er et veldig fint lite tre. Det er relativt nøysomt og kan fint planteshos deg. Kanskje smart å tilføre litt næring, alt etter hvor skrint jordsmonnet er.

Syrinen er kanskje min favoritt, selv om den blomstrer veldig kort og ikke er spesielt spennende resten av sesongen. Den er fordringsløs, veldig herdig og nøysom. Det er mange sorter av Syrin og man kan, ved å velge flere typer, forlenge blomstringstiden ganske lenge.

Den som ville overleve best hos deg i din hage på Frogner vil nok være Syrinen. Hvis du ikke har lyst på Syrin, kan du forsøke Hvitrogn, som vokser som en busk, men kan beskjæres slik at du får kun én stamme. Busken/treet får hvite rognebær sent på sommeren og fantastiske røde, viftende blader. Det er også et vakkert lite tre!

Håper du fikk noen idéer her! Jeg ønsker deg lykke til med valget!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen