Nytt våpen mot mordersnegler

Sosiale medier tas for fullt ut i bruk som nytt våpen mot de forhatte mordersneglene. Den nyutviklede appen Sneglekrig legger opp til sosial snegledugnad og kappestrid om å bli den beste sneglefangeren.

– Hele idéen bak appen er å stimulere og motivere til sneglerydding i fellesskap, sier Stig Fossum, som er hjernen bak den nye appen.

«Sneglekrig» er altså en helt ny applikasjon til iPhone, hvor man kan rapportere inn sneglefangsten og samtidig dele på facebook og twitter. Appen legger opp til at man skal konkurrere med og mot andre sneglejegere.

– Det er mange tiltak rundt sneglerydding, hvor hovedfokus gjerne er «Slik blir du kvitt sneglene». Med dette nye verktøyet ønsker vi å stimulere til konkurranse og dermed gi en helt annen type motivasjon for å gå ut i hagen og nærområdet for å rydde sneglene av veien, sier Fossum.

Han oppfordrer derfor alle sneglejegere til å invitere naboen til sneglekamp og lage en vennskapelig kappestrid ut av jakten på de upopulære hagegjestene.

Bli best i nabolaget eller kommunen
– Appen har topplister basert på bruker, brukerens kommune og fylke, og statistikken vi samler inn kan også brukes på andre områder – for eksempel til å avdekke hvor sneglene er mest utbredt, sier Fossum.

Han håper at appen vil skape en sosial dugnad og motivasjon til å rydde i hagen hver dag.

– For det er jo et poeng å være bedre enn naboen i sneglerydding, ikke sant, sier Fossum, som har IT-bakgrunn. Han forteller at sneglekrig-appen kun er et hobbyprosjekt.

Fant et hull i app-store
Hva er bakgrunnen for at du har utviklet en sneglekrig-app?

– Det begynte i fjor sommer, da jeg synes det var mye prat om snegler og at folk diskuterte hvor mange snegler de hadde kverket kvelden i forveien, sier Fossum og fortsetter:

– Det fantes ikke noe verktøy for å holde oversikten over de sneglene man plukket, og det kunne utarte seg diskusjoner om hvem som plukket flest. Det er, og var, en fantastisk entusiasme og glød rundt bordet når temaet mordersnegle kommer opp. Her var det et hull i app-store! Jeg ønsker å bidra til kampen mot sneglene, og mener en morsommere «spilltilnærming» har manglet – inntil nå.

Redusere sneglebestanden
Fossum håper at appen kan bidra til å minske antall snegler på sikt og at man kan samle statistikk på hvor problemet er størst og hvor man er flinkest til å rydde.

– Jeg håper også at folk tar snegleregistrering seriøst, slik at topplistene og fylkes- og kommuneoversiktene blir representative for snegleproblematikken. Det vil være som en «gentlemans agreement», på samme måte som man stoler på at motstanderen ikke jukser i Wordfeud eller andre tilsvarende spill, avslutter Fossum.

Sneglekrig-appen koster 7 kroner og er tilgjengelig på:
sneglekrig.net
twitter.com/sneglekrig
https://www.facebook.com/pages/Sneglekrig/369717876467311
appstore.com/sneglekrig