Bambus på stamme

Har sett et bilde av bambus hvor stammen var bar , med kun bladverk i toppen. Er det mulig å få kjøpt bambus på stamme ?

Hilsen Anne Grethe

Hei Anne Grethe

Bambus er på en måte oppstammet i seg selv, så du kan ikke kjøpe den "på stamme". Bambus er en utgave av gress og stengelen blir, som du sikkert vet, et rør med bladverk på toppen.

Når du velger bambus bør du tenke på hva du skal bruke den til. Det finnes bambus som blir oppmot 6 m høy, det finnes saktevoksende, rasktvoksende, bambus som formerer seg som ugress osv. Bambus som egner seg til hekk (Fargesia murielae, Phyllostchys), som solitærplante ( s k pachymorpha rhizomer) og markdekker (Sasa, Sasaella og Pseudosasa).

Plassering er også viktig. Allerhelst liker den sol, men kan også tåle halvskygge. Bambus trenger næring og er en relativt tørst plante.

Jeg anbefaler deg å ta en tur til ditt nærmeste plantesenter og be de hjelpe deg med å plukke ut den typen som vil passe best for ditt behov. Husk å tenke på vekst-formene, for de som vokser fortest - kan vokse opptil 10-15 m på en sesong!

Lykke til med å finne rett type!

Vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen