Alt er blitt så mye større i hagen

Alt er i ferd med å bli så mye større i hagen og i uterommet. Grillene blir større, drivhusene blir større og hagegruppene blir større, og nye produkter strømmer på. For den som har vært med på noen hagemesser de siste årene, synes utviklingen å gå fortere og fortere. (Bildekarusell)

På Hagemessen på Lillestrøm fikk vi denne helga se smakebiter på mye av det som folk vil ha. Og folk kjøper.

Bare i løpet av de siste fem årene har det skjedd en veldig utvikling. Hagemessen blir også større. Byggeindustrien er med på denne messen gjennom nettstedet hage.no – vi har også laget det offisielle messemagasinet til utstillingen.

For noen år siden var det en sensasjon dersom man kjøpet et drivhus til 8000 kroner. Nå legger man kanskje ti ganger så mye penger inn i et drivhus, men så får man også noe helt annet også da. Man får et drømmedrivhus.

Det at folk flest bruker mer penger på hage har også ført til at mange av de store profesjonelle aktørene i byggenæringen ser hvilket marked dette er. For anleggsgartnerne er det selvsagt viktig å være med på en slik messe, men det gjelder også for alle andre som leverer produkter og utstyr til hagesegmentet. Men byggevarehusene merker også den økende etterspørselen. Kanskje flere av dem lager en liten avdeling på hagemessen neste gang.

Alle de produsentene som lager belegningstein, heller og støttemurer i betong og alle andre leverandører av ulike materialer til hagen og uterommet, merker nå økt etterspørsel.

Etter en lang vinter er nå lengselen mot vår påfallende. Dette merket vi ikke minst når vi gikk rundt om på hagemessen lørdag. Nå vil folk ha vår. Den første forsmaken fikk man på hagemessen.

Når man går rundt på messen er det enorme mengder blomster i alle variasjoner og farger. Det er busker og trær – og det er utstyr herfra og til evigheten.

Ellers er det en rekke produkter som gjør at man kan beskytte seg mot vær og vind også utendørs. Med de siste somrene i Norge i friskt minne kan det være en ide å investere i vindskjermer, overbygg og varme.

På hage.no har vi fyldige reportasjer fra messen. Vi har billedkaruseller og vi har lagt ut videopresentasjoner.

På messen kan man få ideer og man kan hente inspirasjon. Nå kommer våren for fullt. Nyt den – og kose dere i hagen. Det er en lang sesong som venter dere.