Leca «blomstret»på Hagemessen

På Hagemessen hadde Weber Leca en stor stand hvor de viste frem hvordan murprodukter kan brukes i hagen. (Bildekarusell)

Leca-produkter kan brukes til mer enn å bygge grunnmur, og det fikk publikum demonstrert på Hagemessen på Lillestrøm denne helgen.

På Lecas store stand var det bygget opp ulike løsninger som viste hvordan murproduktene kan brukes i hagen.

For eksempel kan pipeeleementer fint brukes som dekor. Da hage.no besøkte standen hadde akkurat Tom Atle Pettersen fra Leca plantet stemorsblomster i flere elementer og brukt løs Leca i bunnen.

I tillegg ble det nye mursystemet Leca Lock vist frem. Dette er de nye Lecablokkene med not og fjær, som er mye raskere å mure enn tradisjonell Leca.

Satser på hagen
Leca satser stort på produkter til hagen, og hadde i anledning hagemessen hyret inn hagedesigner Darren Saines til å gi gratis hagekonsultasjon til et tyvetalls heldige utvalgte.

I forkant av messen hadde nemlig Leca gått ut og annonsert gratis speed-date med Saines – en hagekonsultasjon på 30 minutter. Interessen var formidabel, og den kjente designeren satt to hele dager på standen og ga råd til heldige vinnere.

Les egen artikkel her:Fikk gratis hageråd av Darren Saines

– Leca egner seg svært godt som matierale i designhager. Saines bruker Leca i alle sine konstruksjoner, i tillegg til tre og stål, og han er derfor en god ambassadør for å bruke Leca i hagen, sier Stein Borgen om bakgrunnen for at de valgte å gjøre dette stuntet på Hagemessen.

Weber har også nylig gitt ut ideboken Leca i hagen. Boken skal gi ideer og inspirasjon til hvordan man kan bruke Leca i uterommet.

Roadshow
Hagemessen var forøvrig et av mange stoppesteder på Lecas store roadshow denne våren og sommeren. Leca Lock-traileren er på veien for å demonstrere nyhetene blant annet for sine forhandlere, og denne helgen var det altså Hagemessen som sto for tur.