Messen for Park og lekeplass igang

Park og lekeplass-messen åpnet på Norges Varemesse 11. april. For første gang er bransjen samlet til egen fagmesse, hvor landets ledende leverandører får vise seg frem for profesjonelle innkjøpere og vanlig publikum. (Bildekarusell)

- Vi er veldig spente på oppslutningen og hvordan denne messen blir mottatt, siden det er første gang vi prøver dette, sier prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen.

Park- og lekeplass arrangeres nemlig som en del av Hagemessen, men tyvstarter en dag før med egen fagmesse. Under Hagemessen vil park- og lekeplassmessen være åpen også for Hagemessens publikum.

– Lekeplass- og parkleverandører har ikke hatt noen egen arena for sine produkter tidligere. Vi synes det er spennende og viktig å lage messe for dette segmentet, og tror vanlige besøkende også vil sette pris på å se produkter som borettslag, stat og kommune kjøper inn, sier Sagen.

I underkant av 20 utstillere innen lekeapparater, dekker, møbler, maskiner og utstyr er samlet i en egen hall på Norges Varemesse over fire messedager (11-14 april).

Her er det bygget opp komplette lekeplasser som viser mangfoldet i utstyr og utforming. Det er definitivt slutt på den tiden at en lekeplass består av en sklie og en huske.

Flere maskinleverandører er også representert, med gressklippere og anleggsmaskiner rettet mot anleggsgartnerbransjen og kommuner og andre aktører som befatter seg med utemiljø.

Norsk lekeplassforum (NLF) er samarbeidspartner med Hagemessen om denne fagmessen og bidrar med foredrag og info. NLF er en frivillig paraplyorganisasjon for aktører som jobber med sikkerhet i barns lekemiljø.

Dette er årets utstillere på Park & Lekeplass 2013: Elverdal, RE-EL, Himmelblå Feriehus, Søve Lekemiljø, Hako Ground & Garden, Reinhardt Maskin, Polyfiber, CH Prosjekt, Bille, Euroskilt, Trigonor, Weber, Gartner Lie, Milas, Norsk Lekeplassforum, HCP Norge, Multigress.