Bygger for fullt til Hagemessen

Nå er en rekke utstillere i full sving med å bygge stands til Hagemessen på Lillestrøm. Asak Miljøstein bygger en borgruin for å vekke publikums interesse.

– I år viser vi frem 8-10 ulike typer stein/dekker, og hovedelementet på standen vår er en borgruin, sier distriktsansvarlig Odd Ivar Pettersen i Asak Miljøstein.

Han og en rekke elever fra anleggsgartnerlinjene ved Hvam, Kjelle og Kalnes videregående skoler har vært i sving med byggingen siden 4. april, og nå nærmer prosjektet seg slutten.

Superflinke elever
Pettersen er storfornøyd med skoleelevenes innsats: – Vi har mellom 20-30 elever som bygger for oss, og de gjør en fantastisk innsats. De er ekstremt flinke, sier han.

Elevene jobber også for andre utstillere, blant annet på utstillingshagene til ABT Anleggsgartner og Maskin og Utemiljø.

Asak-standen er 180 kvadratmeter og vil bestå av en rekke elementer og steintyper. Hovedattrasjonen er er stor ruin bygget av Herregård mur, i tillegg vises en forstøtningsmur i Vertica-stein. Det blir også bygget en sittegruppe.

Vil gi inspirasjon
– Vi ønsker å gi publikum ideer og inspirasjon til hva de kan bygge selv, og vise frem hvilke produkter de kan bruke, sier Pettersen.

I tillegg til elementene på standen, skal Asak vise frem ulike typer rister for å ta unna overflatevann, samt en helt ny type fugesand som skal hindre mose og ugress i belegningsstein.

Hagemessen finner sted på Lillestrøm, Norges varemesse fra fredag 12 april til søndag 14. april.

Vil du vite mer om hagemessen?

Les det offisielle messemagasinet i eblad-versjon her.