Fargerikt fra Vea på Hagemessen

Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører har tradisjon for å delta på Hagemessen på Lillestrøm.

Vea har deltatt på Hagemessen på Lillestrøm i flere år, og i år er intet unntak.

Informasjon om utdanningstilbud
Vea har en egen informasjonsstand på Hagemessen. Her kan du møte studenter og ansatte fra Vea som kan svare på spørsmål om utdanningstilbud innen grønne fagområder.

Vea har utdanningstilbud til deg som vil bli gartner eller blomsterdekoratør. Skolen har også fagskoleutdanninger for deg som er gartner, anleggsgartner eller blomsterdekoratør. I tillegg tilbys undervisning i mesterbrevfagene, og det er et stort tilbud av ulike kurs.

Du finner Vea på stand B01-19

Utstillingshage
Elevene på gartnerutdanningen bygger utstillingshage i hall A på standnr: A1-03. I fjor var det kjøkkenhage som var tema for elevhagen, og i år blir det noe helt annet.

I hagen til gartnerne vil du møte gartnerstudenter og ansatte fra Vea. De kan svare på spørsmål om gartnerutdanning, og har du spørsmål om hagen din kan de kanskje hjelpe deg med det også.

Gartnerelevene har også laget "insektshotell" som de selger i hagen. Gartnerene vil dele ut gresskarfrø til de som har lyst til å delta i Veas gresskarkonkurranse. Vurdering av gresskarene vil skje under åpen helg på Vea 14.-15. september.

Buketter og dekorasjoner
I glassgata utenfor inngangen til hallene vil blomsterdekoratører fra Vea stå hele fredagen. De skal lage buketter og dekorasjoner, som du kan kjøpe og ta med deg hjem. Kanskje du kan få noen gode tips også?

Blomsterutstilling
I glassgata vil blomsterdekoratørene lage noen utstillinger til inspirasjon. Her vil blomsterdekoratører fra Vea være tilgjengelig for spørsmål om blomsterdekoratørutdanning og fagskoleutdanninger innen blomsterdekoratørfag.

Installasjoner
Vea skal også lage noen installasjoner på Hagemessen. Det er ikke helt klart hvor disse kommer til å være ennå, men dersom du tar turen til Hagemessen kommer du til å se dem. Kanskje du blir inspirert eller provosert?