Electrolux espressomaskin testvinner

Nykommeren Electrolux Favola går rett til topps i forbrukerprogrammet TV2 hjelper deg sin omfattende test av espressomaskiner.

Med terningkast seks troner maskinen alene på toppen, på tross av hard konkurranse fra gamle vekjente travere.

Hele testen finner du her:

Testvinneren Electrolux Favola er laget i samarbeid med den italienske kaffeprodusenten Lavazza, og kommer med deres unike kapselsystem, A Modo Mio, noe som utgjør en perfekt kombinasjon av skandinavisk design, og italiensk kaffesmak.

– Når man kjøper et produkt som Electrolux Favola er kaffesmaken det viktigste kriteriet, og vår målsetting med dette produktet var å sette en ny standard for kvaliteten på espresso. Det konsumeres 14 billioner kopper med Lavazza-kaffe hvert år, og de er verdensledende innen espresso-kategorien. For å sikre oss den beste kaffesmaken var det derfor naturlig å samarbeide med Lavazza i utviklingen av dette produktet, sier Lena Wånemark, Trade Marketing Manager i Electrolux Norge.

TV2 hjelper deg har testet syv ulike espressomaskiner med en prislapp på under 3000 kroner, og Electrolux Favola utkonkurrerte anerkjente aktører som Nespresso, Dolce Gusto, og Bosch. Alle maskinene benytter kapsler istedenfor løs kaffe og er utstyrt med en melkefunksjon, noe som gjør at de også kan lage melkebaserte drikker.

Norsk Kaffeinformasjon testet alle maskinene teknisk, og målte både temperatur, traktetid og ekstraksjonsgraden i espressoen, mens TV2 hjelper deg-panelet sjekket hvor enkel og praktisk maskinene er i bruk, samt størrelsen på kaffeutvalget. I tillegg til kaffens gode smak ga panelet Electrolux Favola skryt for å være intuitiv, og lett å både bruke og rengjøre. Kaffeuttaket ble også trukket frem ettersom det er mulig å justere i høyden, slik at det passer til beholdere og kopper i ulike størrelser.

– Vi er godt fornøyd med testresultatet. Electrolux Favola er utarbeidet av to erfarne kaffeaktører. Lavazza har laget kaffe i 115 år, og Electrolux har mange års erfaring med produksjon av kaffemaskiner, så når Favola går rett til topps i en av sine første forbrukertester, tyder det på at vi har gjort noe riktig, sier Lena Wånemark, Trade Marketing Manager i Electrolux Norge.

Kaffen fra Lavazza A Modo Mio kommer i syv ulike smaker, fra den milde Dolcemente, til den intense Divinamente.

Om Electrolux Favola ELM 5200
- 1300 watt
- Kapasitet: 0,9 liter
- Pumpetrykk (bar): 15