Snart kunngjøres kvotene for rypejakta

1. september blir kvotene for rype og skogsfugl for høsten 2011 offentliggjort. Det har vært mye mus og lemen i fjellet, viser tellinger Statskog har gjort. Det betyr gode oppvekstvilkår for rypene.

Rypejakta er "folkejakta" i Norge. Det er opp mot 70.000 jegere som oppgir at de jakter ryper hvert år. Lirypejakt med hund har blitt spesielt populært i de seneste årene.

Statskog kan også tilby gode terreng for jakt på fjellrype. De største områdene er i Nordland og Troms. Statskog har fokus på bærekraftig forvaltning, slik at enkelte områder er underlagt restriksjoner.

Se Statskogs rypekvoter

Utsikter til god rypejakt
Det har vært mye mus og lemen i fjellet, viser tellinger Statskog har gjort. Det betyr gode oppvekstvilkår for rypene, og er gode nyheter for landets rypejegere. Mange smågnagere innebærer at rødrev, røyskatt og andre rovdyr får nok mat. Det betyr igjen at rypekullene har fått være i fred.

Les hele saken om rypetelling

Statskog er landets største grunneier. Statens grunn utgjør 60.000 km2, det vil si 1/5 av fastlands-Norge. Staten er 100 prosent eier av Statskog SF. Eierskapet utøves av landbruks- og matministeren.