Enklere med skuffer uten håndtak

Enten det handler om kjøkken, oppholdsrom, baderom eller kontor er uttrekkbare skuffer uten håndtak nå et vanlig ønske fra sluttbrukeren.

Hettich utvikler nå skuffekonseptet InnoTech med push-to-open-funksjon og den slitesterke skuffeskinnen Quadro også til skuffer i tre og metall.

Håndtaksløse skuffer passer bra i situasjoner der du bruker hendene til andre ting eller av andre årsaker ikke vil berøre skuffefronten med hendene. Med Hettichs løsninger kreves det bare et lett trykk med hoften eller kneet for å åpne skuffen på en smidig måte.

Hettich oppgraderer kontinuerlig Innotech – plattformkonseptet for skuffesystemer som er tilpasset til moderne kjøkken, oppholdsrom, baderom og kontor. Nå kan push-to-open også brukes til skuffer av tre eller metall.

– Funksjonen push-to-open er innebygd i Quadro. Det innebærer at plattformkonseptet InnoTech ikke må kompletteres med ekstra deler for å få håndtaksløse fronter. Alle InnoTech-løsninger er tilgjengelige uten håndtak. Du bytter ut skinnen med en push-to-open-skinne uten å gjøre endringer i produksjonen, sier Ulf Svensson, adm. dir. i Hettich Skandinaviska.

Skuffeskinnen Quadro tåler inntil 30 kg, og en integrert uttrekksstopp hindrer at skuffen åpner seg utilsiktet. Et innebygd «Silent System» lukker skuffen lett og mykt, og selvrensende kulebaner gjør at systemet er vedlikeholdsfritt.

– I dag etterspør sluttbrukere i høy grad glatte og håndtaksløse skuffefronter. Slitesterke Quadro- og push-to-open-komponenter innebygd i produktet viser at vi utvikler håndtaksløse skuffer som en standardløsning. Dette er et helt nytt designspråk, sier Ulf Svensson.

Hettich har også den elektromekaniske åpningsvarianten Easys, som kun krever et svært lett trykk for at føleren skal reagere slik at skuffen åpnes eller lukkes.

Easys kan programmeres for å hindre utilsiktet åpning av skuffen. Skuffen åpnes for eksempel ikke hvis noen lener seg mot den i lengre tid. Med Easys kan skuffen stoppes i alle stillinger, og uttrekksskuffer utstyrt med Easys som er plassert ved siden av skuffer uten elektromekanisk åpningsfunksjon, aktiveres ikke selv om tilgrensende enheter åpnes.

Skuffesystemet kan alltid åpnes manuelt, og systemet starter automatisk på nytt og går tilbake til utgangsposisjon. Et vegguttak med bryter gjør det enkelt å slå Easys av og på. Denne funksjonen er svært praktisk ved rengjøring av fronter, for å spare strøm og som barnesikring.