Tysk turist falt i elv ved Golsjuvet

En tysk turist falt i elva Hemsil ved Golsjuvet i Buskerud tirsdag ettermiddag. Mannen ble funnet av redningsmannskaper en drøy halvtime etterpå og sendt til Ullevål sykehus i Oslo i luftambulanse.

Ifølge TV 2 skal mannen ha blitt brakt livløs ut av elva litt før klokken 15.

Det var et følge på fire tyske turister som var på tur inn i Golsjuvet som er et yndet sted for klatring i såkalte isfosser – fosser der vannet har frosset til is.

– Da de gjorde seg klare til klatringen, hørte de plutselig et brak og voldsomme vannmasser kom strømmende. To av dem kom seg unna, mens de to andre ble tatt av vannmassene. En av disse kom seg raskt opp på land, mens den andre forsvant langt ned i elva Hemsil, sier operasjonsleder Erik Bergan i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ambulanse, luftambulanse, brannvesen og dykkere fra Drammen ble sendt til stedet for å delta i letingen etter mannen. En drøy halvtime etter at politiet fikk beskjed om ulykken, ble han oppdaget av ett av de to ambulansehelikoptrene.

– Han var livløs da han ble funnet. Tilstanden skal være kritisk, opplyser Bergan. Politiet kjenner ikke til mannens alder, men de øvrige i følget skal være godt voksne.

Det ble umiddelbart satt i gang gjenopplivning på stedet før mannen ble brakt til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.10.

Området rundt Golsjuvet og videre opp i Hallingdal er svært populært og mye brukt til å klatre i isfosser. Området betraktes som noe over middels bratt å klatre i blant isklatrere.