Egen fargekolleksjon for hytter

Denne våren kommer malingsprodusenten Nordsjø for første gang med en egen utendørs fargekolleksjon for hytter. Fargekartet er delt inn i sjø- og fjelltema og består av i alt 15 nye farger.

-Nordmenn er veldig interesserte i hyttene sine, og derfor synes vi det var riktig å lage et eget fargekart for denne gruppen, sier fargedesigner Tale Henningsen hos Nordsjø.

Det er hun som er arkitekten bak dette og 13 andre helt nye fargekart på både interiør og eksteriør som lanseres denne våren.

Hyttekartet er i serien Outdoor Living og er betegnende nok kalt ”Cottage”. Den engelske språkdrakten skyldes at kartene skal brukes i flere land.

Jeg håper hyttefargekartet vil være til inspirasjon for Norges mange hytteeiere, sier Henningsen til bygg.no.

Sjø og fjell
Hun har utviklet fem farger for sjøhytter, og 11 farger for fjell-/skoghytter. Disse har hun kalt henholdsvis Seaside og Mountain.

Sjøhyttefargene har hentet inspirasjon fra nettopp sjø, himmel og sol. Mens fargene hun har valgt for fjellhyttene er inspirert av naturens voldsomhet og et litt røffere klima.

Merket med Svanen
Nordsjø, som eies av verdens største malingsprodusent Akzo Nobel, satser på miljøvennlig produksjon i alle ledd. En rekke av produktene er nå blitt svanemerket, og flere står for tur.

Konsernet er partner i den globale organiasjonen FSC (The Forest Stewardship Council), som skal fremme ansvarlig skogforvaltning over hele verden. FSC har en egen sertifiseringsordning som viser at produktet har vært gjennom en ansvarlig produksjon.