Egen hytteflyplass på Oppdal

Kjell Inge Røkke er ikke som alle andre. Nå spytter han inn 25 millioner kroner for å utvide flyplassen Fagerhaug på Oppdal fra 1 000 til 1 400 meter. Det gjør at han kan bruke det store flyet sitt når han skal på hytta.

 

Oppdal flyplass, Fagerhaug er lokalisert ved E6 10 km nord for Oppdal sentrum, rett sør for Fagerhaug. Anlegget omfatter i dag en 1 000 meter asfaltrullebane, hangar med hems, og landingsområde for fallskjermhoppere.

Flyplassen er godkjent som "flyplass til ikke allmen bruk", og konsesjonsvilkårene legger en del begrensninger på bruken av anlegget med hensyn til åpningstider og støy. Det er blant annet krav om at fly som skal operere fra flyplassen er støysvake, heter det på sidene til Midtnorsk Fly- og Luftsportsenter.

Bygningsrådet har nå gått enstemmig inn for en dispensasjon fra reguleringsplanen slik at rullebanen blir forlenget med 400 meter.

Utbyggingen av rullebanen skal etter planen starte til våren og det er Kjell Inge Røkkes selskap Våningshuset AS som betaler utvidelsen.

Kjell Inge Røkke har en av landets største hytter på Oppdal. Den er på nær 2.400 kvadratmeter. Selv om prislappenn er hemmelig, mener mange at den kostet nær 200 millioner kroner.

Ifølge 2009-regnskapet til Våningshuset AS kostet driften 1,7 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.