Liten knapp gjør stor forskjell

Nylig ble kaldstart innført som standard i samtlige blandebatterier for kjøkken og servant i FM Mattssons 9000E-serie.

Nå fortsetter man det aktive miljøarbeidet med å innføre Eco Plus vanntrykksbegrensning, som standard for blandebatterier for dusj og bad i samme serie.

Hva er en ”Eco Plus”-knapp?
– Enkelt forklart fungerer knappen på samme måte som når du må trykke inn en knapp for å få varmere vann. Hvis du trykker inn knappen og vrir rattet litt til, får du mer vann i dusjen, altså et høyere vanntrykk. Men i de fleste tilfeller er vanntrykket tilstrekkelig som det er. Dermed sparer du både vann og miljø, sier Marina Thors Morell, produktsjef i FM Mattsson.

En femtedel av energiforbruket går til varmtvann i en vanlig enebolig, og i leiligheter er andelen enda høyere. Vi sløser bort mye unødig varmtvann ved å ha for høyt trykk i dusjen. Med den nye Eco Plus må du gjøre et aktivt valg for å få fullt vanntrykk.

- Som markedsledende er det vår oppgave å hele tiden se etter energibesparelser, samt å finne løsninger i kvalitative produkter som minsker energibruken. Både vår nye kaldstart som standard og de nye Eco Plusblandebatteriene er gode eksempler på det, sier Marina Thors Morell

Foregangsbedrift i mer enn 140 år
FM Mattsson er Sveriges eldste kranprodusent. Allerede i 1865 ble FM Mattsson grunnlagt av Frost Matts Mattsson, og har siden den tid vært en foregangsbedrift for hele bransjen. Til å begynne med ble det produsert urverksdetaljer til Mora-klokken, lusekammer, bjeller, spenner og hælsporer. I 1876 støper Frost Matts sine første tønnekraner.

Grunnlaget for en stor del av FM Mattssons fremganger opp gjennom årene er alle de dyktige og oppfinnsomme menneskene som bor og arbeider i virksomheten på tettstedet Östnor i Dalarna. I generasjon etter generasjon har håndverkstradisjoner gått i arv, og kunnskaper om messingens innerste hemmeligheter er ivaretatt med omhu. Messingen er traktens eget gull.

Blandebatteriene utmerker seg fremfor alt med høy kvalitet og innovative tekniske løsninger. FM Mattsson var for eksempel først med keramiske tetninger, frostsikre hagekraner og to verdensunike løsninger – myktstengende ettgrepsbatterier og sikkerhetsbatterier.