Skredoffer døde på sykehuset

En mann i slutten av 40-årene som ble tatt av et snøskred i Sortland, døde på sykehuset i Tromsø søndag kveld.

Politiet fikk melding om skredet klokken 13.23. En mann i slutten av 40-årene og en gutt på tolv år ble reddet ut av skredområdet og fraktet med redningshelikopter til sykehuset i Stokmarknes.

Tolvåringen pådro seg ingen fysiske skader i skredet. Mannens skader ble regnet som såpass alvorlige at han ved 16.30-tiden ble fraktet med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Legene klarte imidlertid ikke å redde livet hans. Mannen døde under behandling søndag kveld, opplyser sykehuset til NTB.

Fortsatt rasfare

Skredet dekket et 15-20 meter bredt og 200 meter langt område ved Ladalshalsen utenfor Sortland.

Ved 17-tiden avsluttet redningsmannskapene det videre søket etter å ha fått avklart at det ikke befant seg flere personer i området.

– Men det er fortsatt stor rasfare i området. Det har kommet en del snø, og det blåser kraftig, så det er nok mye lagdeling i snøen, sier redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Ble gravd fram

Ifølge operasjonsleder Svein Tore Engen i Midtre Hålogaland politidistrikt var det en gruppe på sju skiløpere som befant seg i området. To personer dro ut litt tidligere enn de andre for å komme seg opp i fjellet.

De fem som var igjen, oppdaget ved 13-tiden at et skred var utløst. De så spor som gikk inn i skredet, men ikke ut. De startet deretter søk i området og fikk gravd fram mannen og gutten.

Et Sea King redningshelikopter, redningsmannskaper og to hundeekvipasjer fra Røde Kors deltok på stedet søndag ettermiddag. Skredet gikk rett vest for Mikkelstind, et populært utfartsområde i Sortland.(NTB)